fbpx

Category Archives: Lajmi fundit

06 Nov
0

Papunësia në rritje, vendi në prag  të trazirave sociale

Te nderuar kolege! Dy dite me pare  Sabahete Puka 62 vjecarja  nga Shkodra vrau veten me arme zjarri, kur pa se ne deren e baneses saj kishin mberritur permbaruesit, per ti marr shtepine dhe per ta nxjerr ate ne rruge, sepse nipi I saj e kishte lene peng per nje kredi 2.5 miljon leke ! ...

Me Shume
05 Nov
0

Sa më shumë rilindja qeveris, aq më i gabuar është drejtimi

Kur flet për buxhetin faktik të vijnë në mendje dy ngjarje; Së pari, mundësia për ta gjykuar buxhetin nën efektin e tij të plotë jo vetëm në 2014 por edhe në kuadrin e gjëmave të vitit aktual dhe së dyti, ...

Me Shume
05 Nov
0

Ministri Beqaj mori sërish tendera para 2 ditësh, 3.2 miliardë lekë

Është e papranueshme heshtja e Kryeministrit ndaj sjelljes rrugacërore të Ministrit Beqaj. Në mendimin tim falja që kërkoi ai s’ka asnjë vlerë. Nuk mund të cënohet më fjalor të urrejtjes një kolege, një mjeke, një nënë. Jam e surprizua nga ...

Me Shume
05 Nov
0

Faktet ulërasin, ekonomia po rrokulliset drejt greminës

Buxheti faktik që diskutujmë sot fakton dështimin progresiv të një modeli ekonomik i cili në filozofinë e tij e ka mbytjen e biznesit, rëndimin e qytetarit dhe grabitjen e pasurisë shtetërore e njerëzore. E me sa duken bathët në këto ...

Me Shume
05 Nov
0

Kjo qeveri po zhvat pasurinë e financat publike

Buxheti i vitit 2014, edhe pse u quajt nga qeveria si më i madhi në histori, ishte  tamam nje piramidë me baze tre kendore qe u mbeshtet ne tri shtylla: ne bllokim të punësimit, ne mosmbështetje të përformancës ekonomike dhe ...

Me Shume
05 Nov
0

Janë rrënuar xhepat e qytetarit dhe bilancet e biznesit

Duke shqyrtuar sot realizimin e Buxhetit Publik të 2014 në fakt në nxjerrim konkluzionet për efektet e politikave qeveritare për të parin vit të qeverisjes Rilindase. Ajo qe se pari te bie dukshem  ne sy eshte braktisja e menjehereshme e ...

Me Shume
05 Nov
0

Plani i opozitës shpëton vendin nga vjedhja masive e qeverisë

Të nderuar kolegë, Sot në axhendë plenare kemi “ buxhetin faktik 2014”, i cili në cdo paragraf dhe term të tij është nje faqe e zeze e kesaj Qeverie. Është dokumenti i cili edhe pse është riparë disa herë nga ...

Me Shume
05 Nov
0

Qeveria po mbyt çdo zë të lirë të shoqërisë shqiptare

Të nderuar kolegë, Projektligji për krijimin dhe funksionimin e këshillit kombetar për shoqërine civile , është një projektligj i rëndësishëm , që ka të bëjë me demokracinë, lirinë e qytetarëve shqiptarë. Dhe sigurisht ndryshimet qe paraqitni sot , jo vetem ...

Me Shume
05 Nov
0

E keqja e vendit, bashkëjetesa Rama-Meta

Keshilli Kombëtar i shoqërisë civile është një projektligj qe sjell nje instrument te ri te bashkepunimit  qeveri, shoqeri civile.  Do te jete nje organ këshillimor ndërsektorial i Qeverisë, ku marrin pjesë përfaqësues të ministrive dhe agjencive shtgetërore përgjegjëse për fushat ...

Me Shume
05 Nov
0

Skandali tjetër, qeveria ka porositur 3 Benz-a të blinduar me vlerë më shumë se 2 milionë euro

Zoti kryetar i seancës, të nderara zonja deputete, zotërinj deputetë, të dashur qytetare dhe qytetarë të vendit, Sot Parlamenti është në një seancë hipokrizie të plotë dhe totale. Sot Parlamenti diskuton për ligjin e skllavërimit të plotë, për të mos ...

Me Shume