Category Archives: Lajmi fundit

05 Nov
0

Janë rrënuar xhepat e qytetarit dhe bilancet e biznesit

Duke shqyrtuar sot realizimin e Buxhetit Publik të 2014 në fakt në nxjerrim konkluzionet për efektet e politikave qeveritare për të parin vit të qeverisjes Rilindase. Ajo qe se pari te bie dukshem  ne sy eshte braktisja e menjehereshme e ...

Me Shume
05 Nov
0

Plani i opozitës shpëton vendin nga vjedhja masive e qeverisë

Të nderuar kolegë, Sot në axhendë plenare kemi “ buxhetin faktik 2014”, i cili në cdo paragraf dhe term të tij është nje faqe e zeze e kesaj Qeverie. Është dokumenti i cili edhe pse është riparë disa herë nga ...

Me Shume
05 Nov
0

Qeveria po mbyt çdo zë të lirë të shoqërisë shqiptare

Të nderuar kolegë, Projektligji për krijimin dhe funksionimin e këshillit kombetar për shoqërine civile , është një projektligj i rëndësishëm , që ka të bëjë me demokracinë, lirinë e qytetarëve shqiptarë. Dhe sigurisht ndryshimet qe paraqitni sot , jo vetem ...

Me Shume
05 Nov
0

E keqja e vendit, bashkëjetesa Rama-Meta

Keshilli Kombëtar i shoqërisë civile është një projektligj qe sjell nje instrument te ri te bashkepunimit  qeveri, shoqeri civile.  Do te jete nje organ këshillimor ndërsektorial i Qeverisë, ku marrin pjesë përfaqësues të ministrive dhe agjencive shtgetërore përgjegjëse për fushat ...

Me Shume
05 Nov
0

Skandali tjetër, qeveria ka porositur 3 Benz-a të blinduar me vlerë më shumë se 2 milionë euro

Zoti kryetar i seancës, të nderara zonja deputete, zotërinj deputetë, të dashur qytetare dhe qytetarë të vendit, Sot Parlamenti është në një seancë hipokrizie të plotë dhe totale. Sot Parlamenti diskuton për ligjin e skllavërimit të plotë, për të mos ...

Me Shume
04 Nov
0

100 mijë fëmijë shqiptarë në varfëri ekstreme

Më lejoni t’ju shpreh mirëseardhjen në këtë seancë, kushtuar të Drejtave të Fëmijëve, në prag të 20 Nëntorit- ditës së Deklaratës dhe Konventës së të Drejtave të Fëmijëve, të miratuara nga Kombet e Bashkuara respektivisht në vitet 1959-1989.  Shqipëria e ...

Me Shume
04 Nov
0

Drejtorët e Policisë së Korçës dhe Gjirokastrës janë implikuar në trafikun e drogës, vendi qelbet nga përfshirja e shtetit të Edi Ramës në trafiqe

Ka filluar të vijë era shtet, thotë Edi Rama. Në fakt vendi kutërbon dhe qelbet nga era e drogës, e krimit, e trafiqeve, e përfshirjes të palo shtetit të Edi Ramës në trafiqe. Pas arrestimit të bandës në Durrës, ministri ...

Me Shume
04 Nov
0

Abuzimet e qeverisë, 300 euro për çdo qytetar

Në fillimin e vitit të shkuar, qeveria e gjeneratës tjetër pretendoi se kishte krijuar një buxhet që do ta nxirrte vendin nga prapambetja në rritje ekonomike. Raporti i KLSH, i dorëzuar pak ditë më parë në Kuvend, dëshmon atë çfarë ...

Me Shume
03 Nov
0

Nuk duhet t’i japim më shumë kohë të keqes, të ngrihemi e të hapim një rrugë tjetër për Shqipërinë

Platforma e demokratëve: Taksat më të ulëta në Ballkan, ulje e çmimit të energjisë për qytetarët, falje pa kushte të kamatvonesave për të gjithë shqiptarët nga jugu në veri. Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka bashkëbiseduar sot me tregtarët ...

Me Shume
03 Nov
0

Deklaratë e Partisë Demokratike

Partia Demokratike shpreh keqardhjen për qendrimin e përsëritur editorial të televizionit Klan kundër opozitës, të pabazuar në fakte e aspak objektiv. Shtrembërimi i realitetit sipas axhendës personale është sherbimi më i keq që mund të bëjë një media. Edhe më ...

Me Shume