Category Archives: Lajmi fundit

17 Dec
0

Protestat do të vazhdojnë deri në largimin e qeverisë së korrupsionit

Zonja dhe zotërinj, Vëllezër dhe motra, Heronj të heshtur të vuajtjeve dhe mundimeve të këtyre dy viteve, heronjë zëlartë të kryengritjes së 8 dhjetorit të dytë, dua të përkulem me nderim të madh para jush; vrasësve të frikës, përmbysësve të ...

Me Shume
17 Dec
0

Ora e kësaj qeverie po mbaron

Të dashur qytetarë Kolegë deputetë Vijmë sot në Kuvend e Shqipërisë, në këtë seancë plenare, teksa jashtë tij shqiptarët janë duke protestuar kundër kësaj qeverie e kësaj tiranie të re, profesionistë, studentë, mësues, mjekë e infermierë, punonjës të profesioneve e ...

Me Shume
17 Dec
0

Kryeministri po përçan dhe varfëron shqiptarët

Para se te flas per projektligjin: Kam nje thirrje per Kryeministrin. Mos guxo ti ndash,  ti diskriminosh, ti fyesh e  ti percash Shqiptaret ne veriore  e ne jugor! Boll e kane luftuar e ndare Shqiperine ne shekuj!  E ndane fuqite e ...

Me Shume
17 Dec
0

Ç’ të mbjellësh, do të korrësh

Të riflasësh për pushtetin vendor e lidhjen me reformën Territoriale dhe Administrative, një vit pasi nga kjo foltore ke përmendur të metën e saj kryesore; është më shumë se sa një e vërtetë e hidhur. E sot me Ligjin e ...

Me Shume
17 Dec
0

Projektbuxheti 2016, taksa shtesë në kurriz të qytetarëve shqiptarë

Buxheti 2016 sjell një rritje të re të taksave, të cilat do të paguhen të gjitha nga qytetarët shqiptarë. Ky është buxheti i plotë i vitit të fundit të kësaj qeverie, pasi viti  që vjen do të jetë sërish një ...

Me Shume
17 Dec
0

Nuk ka më qeverisje vendore, i ka centralizuar Rama

Te nderuar koleg , Te nderuar kryetare te Bashkive e keshilltare vendore . Projektligji per qeverisjen vendore eshte nje inisiative e nisur shume vite me perpara , nga njesite vendore , shoqatat vendore, shoqeria civile e shume eksperte te tjere ...

Me Shume
17 Dec
0

Kjo qeveri të ikë, duhet qeveri teknike për zgjedhje të reja

Zoti Kryetar, Zonja dhe zotërinj deputetë, Të nderuar qytetarë, Seanca e sotme është një seancë e vecantë. Ajo është e vecantë, sepse ka një rend dite që prek drejtpërdrejt cdo qytetar të vendit, cdo të re e të ri, cdo ...

Me Shume
17 Dec
0

Ky nuk është buxheti i shtetit por buxheti i pushtetit, buxheti i shpenzimeve të shtuara të qeveritarëve, por i rrënimit ekonomik të shqiptarëve

Të nderuar kolegë Të dashur qytetarë Me këtë projektligj që diskutojmë sot kuptohet fare qartë se cfarë vizioni kishte qeveria për të ashtuquajturën reformë territoriale. Tek e fundit si për cdo reformë tjetër që thotë se ka ndërmarrë këto vite. ...

Me Shume
17 Dec
0

Buxheti i varfërimit të mëtejshëm të shqiptarëve

Qeveria është përgjegjëse për ekonominë, por rritja e taksave për prodhime vendase dhe ulje për ato të importit, nuk I shërbejnë rritjes ekonomike dhe  rritjes se punësimit në vend.Propozohet rritja e aksizes së birrës vendase me 11% dhe ulet me ...

Me Shume
17 Dec
0

Rama nuk ka pendesë, ka vetëm kompleksin e turpit

Së pari, këtu duhet të ishte njëriu që dekoroi xhelatët sepse vinte si pasardhës direkt i xhelatëve, i Spiro Kolekës i cili çoi në varr, një nga një qindra intelektualë shqiptarë që u shkolluan në perëndim, si xhelat i tmerrrshëm ...

Me Shume