Zëdhënesia e PD, Mirela Karabina, ka reaguar pas deklaratave të Berishës dhe Bardhit nga selia e Kuvendit.
Përmes Facebook, ajo deklaron se oportunizmi i Gazment Bardhit është i turpshëm dhe nuk ka lidhje me parimet. Në reagim bashkëlidhet një video e ish-sekretarit të përgjithshëm të PD, në të cilën deklaron se Berisha është pjesë e Partisë Demokratike, pavarësisht vendimeve që janë marrë nga kjo forcë politike kur Bardhi ishte numri dy i saj.

Reagimi:

Parimet e një personi testohen në kohë krize, jo kur gjithçka shkon mirë. Vetëm përballë vështirësvie mund të kuptojmë nëse veprohet për parime apo për opotunizëm. Bardhi zgjodhi oportunizmin. Të bashkëpunosh me një non grata, vetëm për përfitime politike, është e turpshme!