REAGIMI I SEKRETARIT TË GRUPIT PARLAMENTR TË PD, ARBI AGALLIU

 

Po tani a do thot Pitkini që nuk do të amnistohet asnjë i dënuar nga GJKKO dhe i hetuar nga SPAK?
Fol Pitkin fol! Behu burrë! Fol e prano që PO, votova që të amnistoj të korruptuarit.

SPAK ka bërë me dije se rreth 100 persona të dënuar nga Gjykata e Posaçme Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit përfituan nga amnistia votuar në 4 prill në Kuvend.

Mes tyre, 40 të dënuar për ushtrim të ndikimit të paligjshëm përfituan falje, ndërsa 60 të tjerë të dënuar për vepra penale të korrupsionit, shkeljes së barazisë në tendera apo shpërdorimit të detyrës përfituan ulje dënimi.

16 funksionarë publikë të dënuar për korrupsion, 11 të tjerë për shkelje të barazisë në tenderë si dhe 7 gjyqtarë dhe prokurorë të dënuar gjithashtu për vepra penale të korrupsionit.

Këtu duket mjaft qart se kush e mbështet luftën kundër korrupsionit dhe kush e mbështet korrupsionin.
Këtu duket mjaft qart se kush kërkon një Shqipëri pa korrupsion dhe kush i mban shpresat tek korrupsioni për interesa personal.

E pra, ky është rezultati i bashkimit të votave me mazhorancën i Pitkinit me shok.