Në Dimal, ku ndodhet sot në kuadër të turit në të gjithë vendin,  kryetari i Partisë Demokratike,  Lulzim Basha,  bisedoi me fermerët të cilët po vuajnë pothuajse plotësisht mungesën e vëmendjes së qeverisë. Fermerët i shprehen kreut të PD,  shqetësimet e tyre, ndërsa Basha nga ana e tij tha se PD ka si prioritet të programit të saj luftën e pakompromis ndaj korrupsionit dhe fundi i pandëshkueshmërisë në nivelet e larta të politikës.

“Fermerët shqiptarë vazhdojnë të vuajnë nga mungesa e vëmendjes së qeverisë. Rritja e çmimeve dhe mungesa e mbështetjes i ka bërë ata të dalin me humbje dhe shpesh herë prodhimet e tyre të kalben.

Vendimi i Brukselit për pezullimin e granteve të programit IPARD tregon makutërinë e kësaj qeverie, që abuzon edhe me fondet e BE-së, duke lënë në mëshirë të fatit fermerët e ndershëm të këtij vendi, për të favorizuar klientët e zakonshëm që më këto fonde ndërtojnë restorante e vila në komplekset luksoze. Lufta e pakompromis ndaj korrupsionit dhe fundi i pandëshkueshmërisë në nivelet e larta të politikës, janë prioritete të Partisë Demokratike, arritja e të cilave garanton ndryshimin që shqiptarët presin, mbështetje për bujqësinë dhe zhvillim ekonomik”.