Unë gjykoj që nuk duhet të fshihemi pas fjalëve të bukura për të thënë na pëlqen qëllimi I ligjit, pork jo nuk bëhet kështu. Nëse jeni dakord me qëllimin e ligjit të propozuar nga deputetja Tabaku , bëni amendamente se cfarë duhet rregulluar, bëni plotësimet që dëshironi, shmangi shqetësimet që keni, por skeni pse fshiheni duke thenë na pëlqen qëllimi se është shumë i mirë, por ne nuk e miratojmë dot këtë ligjin.

Pse e quani ju mekanizimin e propozuar nga kolegia sit ë gabuar. Pse është I gabuar se mbijnë kullat në mes të Tiranës, nuk dihet kush I financon, dhe ju këtu thoni nuk bën pastrim parash ai që ndërton, por vetëm ai që blenë. Jo, pastrim parash mund të bëjë edhe ai që ndërton, kur nuk I dihet financimi, edhe ai që blenë. Ka trafikant droge që kanë pronotuar nga 7 kate në qendër të Tiranës dhe ne rrijmë këtu bëjmë sehir dhe themi nuk kemi çfarë të bëjmë ne se e ka Drejtoria kundër Pastrimit të Parave. Po ta kishte Drejtoria kundër pastrimit të parave, shkojë ti ndjekë paratë, sepse ka ardhur këtu Prokurori i Përgjithshëm dhe thotë që me ndërtimet në Tiranë po pastrohen para të pista dhe skemi cfarë të bëjmë se kemi mungesë informacioni, nuk dimë cfarë po ndodh, nuk dijmë kush po investon.

Nëse jeni dakord me qëllimin për të luftuar pastrimin e parave, kjo iniciativë e koleges Tabaku ka 6 muaj që është depozituar, dhe ne duhet ta përgëzojmë kolegen që ka ndërmarrë këtë iniciaitvë. Lufta kundër pastrimit të parave nuk duhet të jetë shqetësim partiak, ky duhet të jetë shqetësim qytetarë I secilit prej nesh. Do duhet të marrim masa për pastrimin e parave, unë mendoj që po.

A ka sjell një propozim kolegia Tabaku për këtë, po. Bëni shtesat që doni, amendamentet, ti diksutojmë dhe ta votojmë. Kemi problemin e emigrantëve që punojnë me ndershmëri dhe vijnë këtu për të investuar, hajde e rregulojmë sesi shmangen ato nga ky kontroll, edhe pse secili qytetarë, përfshirë edhe ato duhet ti nënshtrohen ligjshëmrisë së të ardhurave të tyre.

Megjithatë, iniciaitva sic thuhet edhe në relacionin shoqërues, nuk ka si qëllim këtë kategori, por ndërtuesit e Kullave apo ato që ndërtojnë për qëllime fitime. Propozoni amendamente, mos flisni fjalë të bukura, qëllimi I mirë, por ne nuk e votojmë. Nëse nuk keni propozime, të votojmë këtë që është propozuar nga kolegia Tabaku. Cfarë qëndrimi është ky i juaji që të shtyjmë cdo iniciativë të deputetëve të opozitës, ndërkohë që votoni me vrap cdo ligj që sjell Qeveria.