Nënkryetari i Partisë Demokratike, Kreshnik Çollaku, në një postim në facebook, shprehet se konferenca e sotme e kryeministrit Edi Rama, bashkë me grupin parlamentar të PS, ka pamundësuar mbledhjen e sotme të Komisionit të Politikës së Jashtme. Kjo sipas Çollakut, është rasti kur Partia del mbi institucionet kushtetuese të Republikës.

Reagimi i Nënkryetarit të PD, Kreshnik Çollaku:

Per shkak te “pleniumit te komitetit qendror te Rilindjes, dhe fjales se kryeministrit ne Plenium”..,sapo eshte pamundesuar dhe anulluar ne Parlament mbledhja e Komisionit te Politikes se Jashtme.
Rasti kur Partia del mbi institucionet kushtetuese te Republikes.
Rasti per te kuptuar seriozitetin e degradimit te shtetit dhe qeverisjes.