Urimi i kreut të PD, Lulzim Basha:

 

Urimet më të përzemërta për mikun tonë, kryeministrin e Kroacisë Andrej Plenkovic dhe për partinë tonë simotër HDZ_HR, EPP, për fitoren e zgjedhjeve parlamentare.

Kjo është një fitore edhe për Shqipërinë dhe vendet e rajonit që aspirojnë integrimin në BE, pasi Plenkoviç është  mbështetës i fuqishëm i aspiratës tonë për tju bashkuar familjes europiane.

Nën udhëheqjen e Plenkoviç Kroacia është një kontributore e rëndësishme për paqen dhe stabilitetin në rajon dhe në Europë.