Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, pas takimeve që pati me fermerë në periferi të Tiranës, shprehet se bujqësia po vuan sot pasojat e krizës dhe mungesës së vëmendjes së qeverisë.

Sipas Bashës, fermerët shqiptarë paguajnë çmimin më të lartë të naftës në rajon dhe kanë mbështetjen me të ulet me subvencione për prodhimin e tyre.

Postimi i plotë:

Bujqësia po vuan sot pasojat e krizës dhe mungesës së vëmendjes së qeverisë.

Fermerët shqiptarë paguajnë çmimin më të lartë të naftës në rajon dhe kanë mbështetjen me të ulet me subvencione për prodhimin e tyre.

Ndërkohë që fermeri shqiptar është i zhytur në borxhe dhe krejt i vetëm në një treg të pabarabartë, fermeri kosovar dhe ai maqedonas përfiton çdo vit subvencione nga shteti dhe një sërë lehtësirash të tjera.

Bujqësia duhet të jetë prioritet për çdo qeveri. Subvencionet dhe investimet  në infrastrukturën bujqësore duhet të jenë një zë i fortë ne buxhetin e shtetit. Duhet të krijohen lehtësirat e nevojshme për biznese prodhuese, të cilat do t’i përpunojnë produktet bujqësore  që ato të mos kalben, në këtë menyrë ndihmojnë dhe hapjen e vrndeve të reja të punës.

Shqipëria nuk do të punojë më për 5 veta, por do të jetë vendi i shanseve dhe mundësive për të gjithë që duan të jetojnë dhe punojnë ndershmërisht.