Nënkryetarja dhe deputetja e Partisë Demokratike, Orjola Pampuri ka bërë një sqarim publik lidhur me disa lajme ku thuhej se Partia Demokratike i kërkon Lindita Nikollit dhe Bledar Çuçit të negociojë për zgjedhjen e Avokatit të Populit.

Me anë të një postimi në Facebook, Pampuri thekson se PD dhe përfaqësuesit ligjorë në institucionin e Kuvendit nuk kanë shprehur asnjë qëndrim të tillë.

Ajo gjithashtu shton se zgjedhja e drejtuesit të një institucioni të pavarur kushtetues siç është Avokati i Popullit nuk ka nevojë për pazare individuale, por për një proces të hapur e transparent.

Sqarim publik!

Mediat kane shperndare sot nje njoftim sipas te cilit pretendohet se Partia Demokratike, i paska kerkuar Lindita Nikollit dhe Bledar Cucit, te negocioje per zgjedhjen e Avokatit te Popullit.

Sqarojme opinionin publik, se Partia Demokratike dhe perfaqesuesit e saj ligjore ne institucionin e Kuvendit, nuk kane shprehur asnje qendrim e as kane autorizuar ndokend qe jashte vullnetit politik te saj te neperkembe qendrimin  dhe vullnetin politik te PDSH, e bashke me te edhe te kompromentoje legjitimitetin e zgjedhjes se nje institucioni te pavarurur kushtetues sic eshte Avokati i Popullit.

Asnje perpjekje apo shfaqje vullneti per tu futur ne pazare politike nen petkun e negociatave nuk eshte qasje dhe as vullnet i PDSH, por është thjesht dhe vetëm një pazar për interesa personale.

Zgjedhja e drejtuesit të një institucioni të pavarur kushtetues sic është edhe avokati i Popullit, nuk ka nevojë për pazare individuale, por për proces të hapur e transparent, për një konsensus te gjerë jo vetem politik por edhe qytetar rreth personit që mund të përfaqesoje dhe mbrojë më mirë interesat tyre

PDSH denoncon e refuzon cdo pazar te maskuar si negociate.  Kompromisi për avokatin e popullit duhet të behet rreth figures, personatitetit dhe integritetit që mban kandidati i propozuar dhe jo pazareve te individeve te ndryshëm për qellime dhe interesa qe nuk lidhen ne demokratet dhe PDSH.

Cdo pazar i kamufluar, individual nuk ka lidhje me PDSH, perben mashtrim publik, nuk njihet prej saj e mbi te gjitha eshte sherbimi me i keq qe mund ti behet publikut.

Orjola Pampuri

Nenkryetare e PD

Zedhenese e Grupit Parlamentar te Partise Demokratike.