Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka vizituar familjen e ish-të presekutuarit politikë Zyber Sallaku në Krujë.

Basha shprehet se shoqëria jonë u ka borxhe të mëdha të përndjekurve politikë dhe sipas tij është i domosdoshëm nderimi i sakrificave të tyre, edhe përmes ngritjes së muzeut në kujtim të viktimave të komunizmit.

Postimi i plotë:

Sot në Krujë tek familja e Zyber Sallaku, ish-i persekutuar politik.

Shoqëria jonë u ka borxhe të mëdha të përndjekurve politikë. Është i domosdoshëm nderimi i sakrificave të tyre, edhe përmes ngritjes së muzeut në kujtim të viktimave të komunizmit dhe monumenteve të tjera të kujtesës.

Që historia e genocidit komunist në Shqipëri të mos gjejë kurrë, jo vetëm asnjë avokat, por asnjë personazh që ka lidhje me atë regjim, duhet rishikuar legjislacioni për pastërtinë e figurës së zyrtarëve.