Gjatë vizitës në Shkodër, kryetari i PD, Lulzim Basha, i kushtoi vëmendje edhe sipërmarrjes që ashtu si edhe çdo sektor tjetër në vend, po vuan një krizë të thellë.

Basha ishte sot në kompaninë e prodhimit të veshjeve Melgushi, ku foli me drejtues e punonjës të kompanisë për problemet e biznesit.
Ai ndërsa renditi arsyet e krizës që janë rritja e taksave dhe kostove të prodhimit, premtoi se PD ka program për mbështetjen e biznesit.

“Një bashkëbisedim i hapur me punonjësit dhe sipërmarrësin e kompanisë së prodhimit të veshjeve Melgushi sh.p.k, e krijuar në vitin 1993. Me kapacitet prodhues rreth 40.000 njësi në ditë, kompania më së shumti eksporton në tregun italian. Sipërmarrje të tilla janë një mundësi e mirë për punësimin e grave dhe vajzave në zona të ndryshme të vendit.

Por, me rritjen e taksave, të faturave, të çmimit të naftës dhe të kostove të prodhimit, bizneset po përballen me vështirësi të mëdha. Shumë syresh janë detyruar të shkurtojnë numrin e punonjësve, madje disa prej tyre edhe kanë falimentuar.

Mbështetja për këto kompani, përmes uljes së taksave, që t’ju japë atyre mundësinë të rrisin pagat por edhe subvencionimi për punonjësit e rinj, është një kontribut për shtimin e të punësuarve dhe krijimin e kushteve për një jetë më të mirë për shumë familje, që sot nuk plotësojnë as nevojat jetike”, – shkruan Basha