Reagimi i kreut të PD, Lulzim Basha, pas votimit pro të Parlamantit Europian për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Europës:

 

Një ditë e madhe për Kosovën dhe shqiptarët në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni të Veriut dhe Mal të Zi. Të gjithë së bashku në udhëheqjen e Kosovës i’a dolëm që Kosova të triumfojë sot!

 

Faleminderit Dora Bakojanis për kontributin e jashtëzakonshëm për të arritur në këtë moment historik.