Kreu i Partisë Demokratike të Shqipërisë, Lulzim Basha, në emisionin Top Story u shpreh:

 

Sa i takon çështjes gjyqësore, siç përsërita thirrjen ndaj gjyqtarëve që të veprojnë pa vonesë sepse përndryshe ky dyvjeçar me të vërtetë kthehet në një minim të demokracisë, jo thjesht të një partie politike. Ashtu ju shpreh bindjen time të plotë se nga pikpamja ligjore, Partia Demokratike ka 100% shanse të suksesit në Apel. Në qoftë se ju keni informacion që Rama dhe Berisha kanë futur në thes gjyqtarët, pastaj kjo është çështje tjetër.