Kreu i Partisë Demokratike Lulizm Basha, mori pjesë në Kuvendi Zgjehdor të degës numër 4 të PD Tiranë. Në fjalën e tijm zoti Basha foli edhe për propozimin e PD për vettingun e politikanëve që nuk është kujtuar asnjë për debat publik, e kanë fshehur, e kanë zhdukur, e kanë shteruar, asnjë emision mediatik.

Kryedemokrati gjithashtu u ndal edhe tek propozimi tjetër i PD që është heqja e imunitetit për deputetët, propozim që sipas tij bën që çdo shqiptar të jetë I barabartë paraligjit

 

PJESË NGA FJALA E KRYETARIT TË PD, LULZIM BASHA, NË KUVENDIN ZGJEDHOR TË DEGËS SË PD, PASKUQAN

 

Ka që në 7 nëntor propozimi i PD, e kam çuar si kryetar i PD me firmën time për vettingun e politikanëve. Asnjë debat publik, e kanë fshehur, e kanë zhdukur, e kanë shteruar, asnjë emision mediatik. Propozimi tjetër ka të bëjë me heqjen e imunitetit. E kemi shembullin, për shkak të imunitetit parlamentar zëvendëskryeministri nën hetim për inceneratorët pati dy javë kohë të ujdiste gjërat dhe të arratisej. Pse I japin dy javë kohë ndonjërit këtu në sall nëse nis hetimi penal? Po sa e sa të pafajshëm janë plas në birrucë. Ndërsa parlamentari ka 2 javë kohë. Sa të shkojë kërkesa në parlament, pastaj të shkoj në komision të mandateve, bëhet diskutimi, po të shtyhet pak diskutimi një ditë, dy ditë, dhe çfarë bëjnë, arratisen. Pse duhet që parlamentarët duhet të gëzojnë të drejta të tilla dhe qytetarët jo. Propozimi ynë I jep fund këtij realiteti me dy faqe, me dy Shqipëri. 140 shqiptarë që janë mbi ligjin dhe pjesa tjetër të cilët i nënshtrohen kërbaçit shpeshherë të padrejtë. Edhe për këtë nuk flitet. Ligji duhet të jetë i barabartë për të gjithë.