Këshilltarja e PD në Bashkinë Tiranë, Eniketa Papa, ka zbuluar me video gënjeshtrën e radhës të kryebashkiakut Erion Veliaj, i cili në fushatë zgjedhore shprehej se fusha e Kompleksit Sportiv Dajti nuk do të jepet për ndërtim, ndërkohë në 28 dhjetor të 2023-it është miratuar ndërtimi i një kulle pikërisht në këtë vend.

 

Reagimi i plotë këshilltares së PD në Bashkinë e Tiranës, Enriketa Papa:

 

Një nga arsyet, qe Grupi i Keshilltareve Bashkiake te PD, do t’i kerkoje Gjykates Administrative te quaje te paligjshme mbledhjen e fundit te Keshillit Bashkiak Tirane, me 22 Dhjetor 2023, ishin edhe lejet e ndertimit qe Bashkia Tirane do te miratonte ne kurriz te qytetareve te kryeqytetit, duke ju marre dhe ato pak hapesira sportive dhe kreative qe i kane lene ne gjendje mjerane.

Buxheti i Bashkise per vitin 2024, u votua brenda 5 minutave, pa diskutime, pa propozime dhe pa ju dhene fjalen asnje keshilltari, por thjesht nen arrogancen e kartonave PS-PSD dhe duartrokitjeve euforike te pushtetit abuzues.

Ne media eshte shperndare lajmi i nje leje ndertimi, te nje tjeter kulle, te aprovuar me 28 Dhjetor, pikerisht tek fusha Kompleksit Sportiv Dajti, per te cilen vete kryebashkiaku Veliaj ka pohuar, qe nuk do te kete ndertim!