Reagimi i plotw i deputetes, Eralda Tase Bano:

 

Rrëmuje, amatorizëm në drejtim,  abuzim me ligjin dhe tallje me qytetarët. Në këto pamje filmike shihni pikën e grumbullimit të plehrave, bashkia Patos fshati Zharrëz. Fillimisht, në vend ti cojnë tek inceneratori që është i tejmbushur, “gjejnë” zgjidhje kreative dhe I hedhin  as 300 metra larg fshatit Zharrëz. Pastaj tentojnë ti groposin por kur zbulohen dhe ballafaqohen me qytetarët, i shgroposin përseri për ti dërguar thonë tek incentratori.

Ky është plani i manaxhimit të mbetjeve në bashkinë Patos. Ti hedhim plehrat ku të mundim hajdutçe. Kur pushteti që paguhet me taksat tona nuk do t’ja dijë për mjedsin, jetën dhe shëndetin e banorëve si mund t’u kerkojë ai llogari individëve dhe bizneseve për mbatje pastër të mjedisit?