Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, i ka shprehur urime Donald Tusk për zgjedhjen kryeministër i Polonisë. Me anë të një postimi në Facebook, Basha shkruan se Tusk është model frymëzimi për triumfin e vlerave të demokracisë dhe Europës.

 

Mesazhi i plotë i kreut të PD, Lulzim Basha:

Urimet me të mira mikut tim dhe të PD Donald Tusk për zgjedhjen si kryeministër i Polonisë. Tusk është model frymëzimi për triumfin e vlerave të demokracisë dhe Europës. Me të Kryeministër, Polonia do të jetë një mbrojtëse e vlerave europiane e një zë i fortë në familjen tonë politike EPP.