Kreu i Partisë Demokratike të Shqipërisë, Lulzim Basha, në emisionin Top Story u shpreh:

 

Përveç nevojës ekstreme nuk i shtyn dy palë që pretendojnë të jenë protagonist me përplasjen e tyre, pra antagonist politik në një bashkëpunim të tillë përveç rrezikut reciprok që shohin. Dhe një shumicë e heshtur të papërfaqësuar akoma politikisht që nuk do t’i shoh më me sy. Kjo është shumica e shqiptarëve që nuk e do këtë qeveri, por që e kupton që një pjesë e opozitës ka kohë që ka rënë në kurthin e interesave të ngushta. Sfida jonë është që kësaj shumice numreike, fizike që e duan këtë ndryshim, t’i koagulojmë në një shumicë politike.