FJALA E DEPUTETES ANDIA ULLIRI NË AKTIVITETIN PËR 33 VJETORIN E PD

Zonja dhe zoterinj,
Në këtë ditë të rëndësishme, ndërsa jemi mbledhur për të festuar ditëlindjen e 33-të të themelimit të partisë sonë, është një privilegj t’ju drejtohem mbi një temë që është jo vetëm në kohën e duhur, por edhe thelbësore në rrugëtimin tonë të përbashkët – rolin e pazëvendësueshëm të të rinjve shqiptarë në formësimin e fatit të partisë sonë dhe të kombit tonë të dashur.
Ndërsa përkujtojmë momentet historike që na kanë sjellë në këtë çast, le të reflektojmë mbi bazat e hedhura nga themeluesit e partisë sonë. Në gjenezë të pluralizmit shqiptar por edhe në rrugëtimin deri ditën e sotme, Partia Demokratike ishte forca politike që bashkoi forcat dhe shpresën e të rinjve për të ardhmen. Ishte rinia shqiptare që solli një frymë të re për demokracinë. Sot, është detyra jonë ta çojmë përpara këtë pishtar dhe duke e bërë këtë, duhet të njohim dhe të forcojmë zërin e tyre.
Rinia jonë, duke qëndruar në kryqëzimin e historisë me të ardhmen, mishëron thelbin e idealeve të forcës tonë politike. Në ëndrrat, energjinë dhe angazhimin e tyre të palëkundur ndaj kombit tonë, ne gjejmë trashëgiminë e gjallë të idealeve tona themeluese. Le të mos njohim vetëm potencialin e tyre, por le të integrojmë në mënyrë aktive perspektivat e tyre në Partinë Demokratike.
Ndërsa shënojmë këtë ditëlindje të themelimit, ne duhet të sigurohemi që parimet që ndezën lindjen e partisë sonë të vazhdojnë të udhëheqin veprimet tona. Duke përqafuar rininë shqiptare, ne forcojmë vetë thelbin që na bashkoi – angazhimin e palëkundur për përparimin, bashkimin dhe mirëqenien e shqiptarëve.
Të rinjtë me energjinë e pashtershme, me besimin për të ndërtuar sëbashku Shqipërinë europiane dhe kthimin e shpresës për të krijuar familjet e tyre këtu duhet të jetë sfida jonë. Së bashku, duhet të krijojmë një mjedis që inkurajon kreativitetin dhe vendosmërinë e tyre. Duke i fuqizuar ata, ne jo vetëm sigurojmë suksesin e vazhdueshëm të PD-së, por kontribuojmë në prosperitetin dhe unitetin e Shqipërisë.
Në këtë ditë të veçantë për të gjithë demokratët, angazhimi ynë ndaj rinisë le të jetë dëshmi e përkushtimit tonë ndaj idealeve dhe parimeve që na lidhin.
Unë vetë dua të përmend në këtë fjalë timen së pari kënaqësinë dhe vlerësimin e treguar për të dhënë sot një mesazh bashkëmoshatarëve të mi, e duke përfitur nga rasti të ndaj me ju shkurtimisht edhe eksperincën time në politike. Prej vitesh jam angazhuar në PD, duke ndjekur organizimet politike fillimisht në zonën time në Fushë-Krujë. Falë mundësisë, promovimit dhe besimit që më është dhënë në vitin 2021 jam zgjedhur deputetja më e re në Kuvendin e Shqipërisë. Për mua përveçse privilegj, ka qenë dhe është përgjegjësi dyfishe për të përfaqësuar siç duhet të rinjtë shqiptarë, e më tej për të ndërmarrë nisma e iniciative në të mirë të tyre. Rrugëtimi politik patjetër që është sfidues, por unë mund ti them me bindje çdo të riu se në Partinë Demokratike do të gjejnë një derë të hapur dhe një dorë të shtrirë për bashkëpunin dhe mbështetje. PD është alternativa ku të rinjtë duhet të gjejnë vetveten.
Së bashku, ju ftoj të jemi modeli për të kultivuar një mjedis që nxit angazhimin, pjesëmarrjen aktive në proceset vendimarrëse politike dhe sociale për të rinjtë tanë. Duke i fuqizuar ata, ne hapim rrugën për një të ardhme ku Partia Demokratike do të vazhdojë të jetë sinonim i progresit, vlerave demokratike dhe prosperitetit të qëndrueshëm të Shqipërisë. Gëzuar PD!
Faleminderit .