Nënkryetari i Partisë Demokratike, Kreshnik Çollaku, ka shprehur mbështetje për deklaratën e ambasadave të SHBA-së dhe Britanisë së Madhe, ku shprehin shqetësimin për mosfunksionimin e përsëritur të Parlamentit vërejtur gjatë muajve të fundit.

Zoti Çollku thotë se situata në Parlament është në interesin e dy personave që duan të mbajnë peng Shqipërinë, njëri që i fshihet drejtësisë dhe tjetri që kërkon t’i ikë përgjegjësisë për situatën ekonomike dhe aferat korruptive ku është zhytur qeveria e tij.

 

DEKLARATË E NËNKRYETARIT TË PARTISË DEMOKRATIKE TË SHQIPËRISË, KRESHNIK ÇOLLAKU

 

PD ndan shqetësimin me partnerët amerikanë dhe britanike, se “mosfunksionimi i përsëritur i ( Parlamentit)  vërejtur gjatë muajve të fundit,  nuk është në interes të Shqipërisë”.

Siç e kemi deklaruar dhe më parë, situata në Parlament është në interesin e dy personave që duan të mbajnë peng Shqipërinë, njëri që i fshihet drejtësisë dhe tjetri që kërkon t’i ikë përgjegjësisë për situatën ekonomike dhe aferat korruptive ku është zhytur qeveria e tij. Prandaj, në marrëveshje me njëri-tjetrin, në seanca ofrojnë shfaqe të tilla, ndërsa feshurazi shkojnë në komisionet e Lindita Nikollës.

Siç u pa dhe në seancën e fundit, shqiptarët u privuan nga mundësia për të kuptuar se  çfarë ndodh me paratë e tyre, si do të përdorën ato në buxhetin e ardhshëm apo çfarë marrëveshje ka bërë Edi Rama për refugjatët.

Edi Ramës nuk i intereson të japë llogari. Edi Ramës dhe Sali Berishës nuk u intereson vetingun në politikë, as hapja e listave dhe as vota e diasporës. Edi Ramës dhe Sali Berishës u intereson kaosi për të mbijetuar në politikë.