Nënkryetari i Partisë Demokratike, Kreshnik Çollaku, njëkohësisht anëtar në Komisioni e Reformës Zgjedhore ka marrë pjesë sot në Konferencën Kombëtare “Votimi nga Jashtë vendit-rruga përpara” të organizuar nga BE, SHBA dhe KQZ.

Çollaku shprehet se një ndër prioritetet e Partisë Demokratike, është garantimi i votës së diasporës.

 

REAGIMI I NËNKRYETARIT TË PD, KRESHNIK ÇOLLAKU, NJËKOHËSISHT ANËTAR I KOMISIONIT TË POSAÇËM PËR REFORMËN ZGJEDHORE

 

Sot ne Tirane, ne Konferencen Kombetare “Votimi nga Jashte vendit-rruga perpara”.

Si antar i Komisionit te Posacem te Reformes Zgjedhore, perfaqesues i Partise Demokratike,por dhe si NenKryetar i Nenkomisionit te Diaspores te Kuvendit te Shqiperise.

Partia Demokratike do te angazhoje maksimalisht kontributin e vet qe kjo e drejte e munguar gjysmes tjeter te Shqiperise qe jeton jashte kufijve,te garantohet e te mbrohet.

Partia Demokratike nje nder prioritetet kryesore te saj ka garantimin e votes se Diaspores.

Ne besojme se vota e diaspores pervecse nje e drejte kushtetuese e cdo shtetasi shqiptar qe jeton jashte kufijve,eshte nje mundesi e jashtezakonshme qe permes ketij kontributi te jete percaktuese ne zhvillimet politike ne vend.