Kryetari i PD, Lulzim Basha, e konsideroi si domosdoshmëri pastërtinë e figurës së zyrtarëve, në mënyrë që të përndjekurit e regjimit komunist mos të jenë më siç janë sot përballë me persekutorët e tyre.

Këto qëndrime Basha i shprehu gjatë vizitës në familjen Ndue Kolziu, i perndjekur politik i regjimit komunist.

“I nderuar të vizitoja familjen e Ndue Kolziu, i perndjekur politik i regjimit komunist. Pavarësisht vuajtjeve dhe torturave kjo familje kurrë nuk iu dorëzuan regjimit. Vuajtjet e kanë bërë të forte e forca e tij është frymezuese, por shoqëria edhe pse kanë kaluar 33 vite nga rënia e regjimit komunist u ka borxhe të mëdha të përndjekurve politikë. Ata edhe sot përballen me ata që i persekutuan dhe përndoqën.
Që historia e genocidit komunist në Shqipëri të mos gjejë kurrë, jo vetëm asnjë avokat, por asnjë personazh që ka lidhje me atë regjim, duhet rishikuar legjislacioni për pastërtinë e figurës së zyrtarëve.

Në PD, përfaqësimi politik i të përndjekurve në programin dhe ekipin e saj do të jetë garanci që zeri i tyre të degjohet dhe sakrifica e tyre të shperblehet, duke ndërtuar një vend demokratik dhe të zhvilluar për çdo shqiptar”, – tha Basha.