Deputeti i Partisë Demokratike, Kreshnik Çollaku, është shprehur se emërimi i Fate Velajt si ambasador i Shqipërisë në Vjenë është në shkelje të Konventës së Vjenës. Sipas Çollakut, ambasadori Velaj është shtetas austriak dhe Konventa e Vjenës e ndalon dekretimin e një ambasadori në të njëjtin vend ku është shtetas.

“Emërimi i z.Fate Velaj vjen në shkelje të Konventës së Vjenës nenit 8 të saj.

Zoti Velaj eshte shtetas austriak dhe Konventa e Vjenes e ndalon dekretimin e nje ambasadori ne te njejtin vend ku eshte shtetas.

Propozimin e z Velaj si qoke politike nga sherbimet ndaj Rames e kuptoj,cfare ne menyre zhgenyese me cudit eshte #konformimi i Presidentit te Republikes me kete shkelje flagrante te konventave nderkombetare ne emerimin e nje ambasadori” – shkruan Kreshnik Çollaku.