Pas diskutimeve që janë bërë në Komisionin e Ligjeve mbi projektligjin e propozuar nga Jorida Tabaku për parandalimin e pastrimit të parave, deputetja e Partisë Demokratike ka reaguar me anë të një potimi në facebook. Duke shpjeguar rëndësinë e këtij projektligji, Tabaku kërkon reflektim nga të gjithë deputetët për ta votuar atë, pasi sipas saj është një hap para në shërbim të mirëqeverisjes.

Postimi i plotë i Jorida Tabakut në facebook:

Prezantova projektligjet e Paketës Anti-korrupsion në Komisionin e Ligjeve.

lufta kundër korrupsionit
lufta kundër pastrimit të parave që fshihet në sektorin e ndërtimit️.
Ligji për Investimet Strategjike
Komisionet Hetimore.

Beteja e Shqipërisë kundër pastrimit të parave është kusht i rëndësishëm.
Renditja jonë në zonën gri të MoneyVal është një njollë turpi që duhet hequr.
‍♀️Sot, vetëm 8% e vlerës së ndërtimit kalon në bankë në një pjesë dërrmuese të ndërtimeve në Tiranë.

92% e vlerës kalon në rrugë informale.

Në 114 kompani qe marrin leje ndertimi, 60% nuk justifikojnë burimet financiare.

Përkundër shqetësimeve të kolegëve, paketa e ligjeve është tërësisht komplementare dhe i shërben situatës.

➡️ Masat drastike në të janë pasojë e situatës alarmante të vendit. Shqipëria rrezikon konferencën e parë ndërqeveritare si pasojë e situatës në të cilën ndodhemi.

⏲️ Koha të reflektojmë duke e votuar projektligjin që është një hap para në shërbim të mirëqeverisjes.