Deputeti Bogdani dhe banorët e zonës në qendër të Tiranës denoncojnë arbitraritetin e qeverisë me aksionet e INUK

Arbitrariteti i INUK-ut të Edi Ramës po dëmton bizneset në Tiranë dhe ekonominë e shumë familjeve. Janë shumë biznese të vogla që janë paralizuar në zemër të kryqytetit për shkak të prishjeve që ka urdhëruar Kryeministri, ndërkohë që i kishte lejuar vetë kur ishte Kryetar Bashkie.

Deputeti Gerti Bogdani takoi sot tregtarët dhe banorët e zonës.

“Jemi këtu në një zonë kryesore të qytetit të Tiranës në Bulevardin “Zhan Dark” dhe Bulevardin “Bajram Curri”, ku zemërimi, inati dhe pashpirtësia e kryeministrit të këtij vendi vazhdon të mos ketë fre. Para disa ditësh ai prishi të gjitha hyrjet në bizneset e katit të dytë dhe të parë. Së pari, një prishje selektive, një prishje pa njoftim, një prishje pa marrë parasysh që këto biznese punësojnë familje, shqiptare, këto biznese mbajnë me bukë familje shqiptare. Mbi të gjitha, është një prishje që shkon në kundërshtim me një vendim që ai vetë e ka dhënë dhe e ka firmosur, kur flet për unifikimin e fasadave të të gjitha këtyre fasadave. Eshtë firma e Edi Ramës me të cilën banorët kanë ndërtuar këto biznese dhe është urdhëri i Edi Ramës, fjala e tij në këtë rast, me të cilën i prish. Ky kryeministër nuk ka ardhur për të krijuar 300 mijë vende pune por për t’i mbyllur ato sepse këtu familjet shqiptare mbajnë me bukë familjet e tyre, dhe të punësuarit, dhe sot këto biznese janë në ajër. Janë në ajër sepse nuk kanë si të ngjiten në shkallët e tyre. E njëjta gjë me bizneset e katit të parë. Kjo tregon një mentalitet të pashpirt të një njeriu që mesa duket nuk i do të mirën qytetarëve shqiptarë sepse vazhdon ti rëndojë, jo vetëm me rritjen e çmimit të energjisë, çmimin e naftës, por sot edhe me prishjet pa kriter dhe me prishje selektive”, u shpreh Bogdani.

Banorët denoncuan këtë aksion të INUK.

”Unë jam invalid dhe nuk kam si të hip tani pa shkallët në shtëpi. Të paktën të më lajmeronin disa ditë përpara. Nuk kam me çfarë ta rregulloj se vetëm pension kam”, u shpreh një banor i zonës.

“U bë atëhere projekti me inxhinjerë dhe ne paguam për pllakat dhe fasadën. Na u ligjërua”, shprehet banori.

Një banor tjetër shprehet se: “Edi Rama në 2003 na dha një leje ne, siç u bë dhe në krahun tjetër. Këtu na thanë për fasadën. Tani nuk di kush mund ta ketë fajin, unë apo Edi, por unë nuk kam nga të hyj në shtepi. Na dha Edi Rama lejen për shkallën dhe tani skemi ku të futemi”.