Postimi i kryetarit të PD, Lulzim Basha:

 

Një vit pa Nebil Çikën!

 

Ikja e Nebil Çikës nga kjo botë ishte një humbje për familjen, por dhe një goditje për të gjithë ata që bashkudhëtuan me të në 33 vite ndryshimesh. Ai ishte njeriu i fjalës dhe i veprimit, i këmbënguljes për të vërtetën e asaj që kish ndodhur në diktaturën komuniste dhe i asaj që nuk mundëm të bënim siç duhet në Liri!

 

Libri “Biri i Armikut” është trashëgimia e përpjekjeve të tij për të mos e harruar kurrë të shkuarën.

 

PD do ta ndiej mungesën e fjalës së Nebilit, të këmbënguljes dhe të vërtetave të tij, edhe kur s’na pëlqenin.

 

Të përndjekurit dhe antikomunistët kanë prej një viti një luftëtar më pak. Por vepra e tij është bashkudhëtarja që na duhet për një PD që sheh nga vlerat dhe ndahet përgjithmonë nga e keqja. I paharruar kujtimi i tij!