Arsyeja pse jemi këtu bashkë, arsyeja pse ekzistojmë si forcëpolitike është që tju shërbejmë njerëzve, jo vetes tonë! Qëllimi pse ekzistojmë është që tju ofrojmë shqiptarëve alternativë për qeverisjen e tyre, zgjidhje për problemet e tyre, rrugëdalje për hallet e tyre, vizion për të ardhmen e tyre.

Dhe këto do të jenë udhërrëfyes i rrugës së re që nisim bashkësot.
Të nderuar delegatë,
Në këto dy vite tejet të vështira, ne rezistuam dhe nuk u bemekurre njesh me llumin e akuzave, nuk adoptuam kurre gjuhen e shpifjeve dhe lincimit publik. Shume here na e kane konsideruarkëtë si dobesi. Por koha tashme e ka treguar se ata qe hodhenbalte ndaj nesh nuk i fshehin dot me duart e pista nga shpifjetme te cilat demtuan demokratet dhe PD.

Ne nuk ju genjyem, nuk ju premtuam as përmbysje imagjinaredhe as revolucione qe nuk ndodhen kurre. Ne jemi tevetedijshem per gjendjen ne te cilen ndodhet PD pas akteve tepapergjegjshme te ish liderit të saj. Këtë të vertete nuk e fshehindot as kullat qe kane ne themel korrupsionin dhe balten e hedhurndaj nesh.

Ne jemi bashke sepse besojme tek vlerat dhe parimet. Tek e verteta dhe beteja me krimin dhe korrupsionin dhe jo tekseleksionimi per te luftuar disa e per te kursyer te tjere me tecilet behen pazaret e nates.