Zonjës Angela Merkel

Kancelare e Republikës Federale të Gjermanisë

 

Tiranë, 20 dhjetor 2016

 

E nderuar Zonja Kancelare

 

Me dhimbje dhe indinjatë mësova mbrëmë për sulmin terrorist në Berlin ku shumë njerëz u vranë e u plagosën rëndë. Agresorët e shefat e tyre nuk synonin thjesht të vrisnin njerëz të rastësishëm në një treg Krishtlindjesh, por të godisnin Gjermaninë me rolin lider të saj në Europë e më gjerë, për mbrojtjen e vlerave dhe lirive tona.

 

Më lejoni që në emër te Partisë Demokratike të Shqipërisë t’ju shpreh Ju dhe popullit gjerman solidaritetin më të fuqishëm. Ndërsa lutemi për viktimat, ngushëllojmë familjet e tyre dhe jemi pranë të mbijetuarve.

 

Sinqerisht i juaji,

 

Lulzim Basha

Kryetar i Partisë Demokratike të Shqipërisë

letra-per-merkel-dt-20-12-2016