Partia Demokratike, përfaqësuesit e saj në Këshillin Bashkiak dhe qytetarët e Tiranës protestuan sot në zonën e Parkut të Liqenit ku Erion Veliaj ka vendosur të ndërtojë.

Qytetarët dhe përfaqësues të Partisë Demokratike duke e kundërshtuar këtë ndërtim si të paligjshëm dhe korruptiv, shkulën rrethimin e jashtëm të kantierit të Veliajt.

Po ashtu, protestuesit mbollën dhjetra fidane pemë për të zëvendësuar masakrën që ka bërë Erion Veliaj duke prerë pemët.

I pranishëm në protestë, këshilltari demokrat në Bashki, njëherësh kreu i Departamentit të Planifikimit dhe Zhvillimit Urban në PD, Besnik Aliaj u shpreh se: “Jemi në kushtet e një terri informativ dhe jo vetëm për qytetarët por edhe për vendimarrësit. Anëtarët e Këshillit Bashkiak nuk janë informuar për çka po ndodh këtu. Duhet të dimë se edhe në rast përjashtimor të prerjes së pemëve, kjo bëhet me ligj dhe në këto raste, ekspertë të caktuar duhet të bëjnë vlerësimet dhe duhet të hedhin firma që nesër verifikohen deri në Prokurori. Ministri i Mjedisit në varësi të territorit duhet të marrë në dorë kompetencën. Të mos harrojmë që kjo është pjesë e kurorës së gjelbër të Tiranës. Ka një vendim qeverie, ka një përcaktim dhe një shpallje të kësaj kurore dhe askush nuk mund ta shkelë. Në këtë terr informacioni nuk është anashkaluar vetëm opozita apo qytetarët por edhe prefekti që është garanti. Po ju them që prerja e pemëve ndalohet me ligj. Të presësh një pemë është ekzekutimi i një jete të gjallë. Kjo gjë është denocuar edhe nga shoqëria civile e cila sot ka bërë një akt dhe prishi gardhin e më pas ka bërë edhe denoncimin”.

“Qendra multifuksionale e premtuar nga qeni sulmues i Ramës në bashki është në vetvete qendër multifuksionale grabitjeje e hapësirës publike dhe mushkërisë së gjelbër. Atë që z.Rama nuk guxoi vetë ta bëjë si kryetar bashkie tashmë po e realizion me z.Veliaj, dhe për fat të keq të dy bashkë vijojnë të jenë pjesë integrale e mafies së betonit. Janë premruar edhe 10 ndërhyrje të tjera të cilat janë në kundërshtim flagrant me ligjin por edhe me statusin e veçantë që gëzon ky park, e vetmja mushkëri e gjelbër që ka Tirana për momentin. Janë shkelur e hedhur poshtë me një të hedhur të lapsit vendime të Këshillit Bashkiak, ligji për ndërtimet në territorin e Republikës së Shqipërisë. Ne do të vijojmë betejën tonë politike dhe ligjore në mënyrë që ky ndërtim i paligjshëm dhe skandaloz, i paprecedentë dhe i urdhëruar nga ortakët e 20 përqindëshit të para ca viteve në Bashkinë e Tiranës, të mos kalojë”, tha kreu I këshilltarëve demokratë në Bashki, Olli.

Kreu i Departamentit të Mjedisit në PD, Jamarbër Malltezi tha se: “Prerja e pemëve është një akt tmerrësisht i rëndë, një vepër penale e dënueshme nga neni 205 i Kodit Penal. Gjithashtu, është në dhunim të planit rregullues të Tiranës me nenin 42 të rregulloreve. Për fat të keq në këtë vend nuk po shihet më ligji por vetëm maliqi. Për fat të keq, këtu po dhunohen çdo ditë zonat e gjelbërta të Tiranës. Në programin për mjedisin të Partisë Demokratike ndalohet kafshimi i mushkërive të Bashkisë së Tiranës. Referendum, qoftë edhe për parkun për të mos lejuar më banditët e betonit të ndërtojnë brenda parkut të liqenit. Këto ne nuk i falim më”.


Njoftim per shtyp i Partise demokratike, 16 Shkurt 2016