Kandidati për bashkinë e Korçës Gjergji Mero ishte në zonën e Moravës dhe në Turanë,  ku problem i theksuar është papunësia  e lartë. Kandidati Mero tha se do t’i japë prioritet punësimit të familjeve në nevojë tek shërbimet publike të Bashkisë, si pastrim, gjelbërim, ndërtim  dhe do të rihapë bizneset e vogla të mbyllura në këto kohë krize, të cilat janë të shumta . “Këto biznese u shpreh kandidati Mero, punësonin njerëz  që sot janë pa asnjë mundësi jetese. Kandidati Mero u premtoi banorëve se këto biznese që do të hapen nga familjet në fshat , vitin e parë,  nuk do të kenë asnjë taksë nga bashkia. Banorët i thanë z. Mero se varfëria është e madhe dhe se, asnjë premtim i dhënë  nga Bashkia për punësime, nuk është mbajtur. Ata vlerësuan kandidaturën e profesor Gjergji Meros, si njeri që mban fjalën e dhënë dhe i respektimit dhe  dëgjimit të kërkesave të tyre.

Kandidati Mero tha gjithashtu se aktivitetet tregtare në  fshatra  do të kenë trajtim tjetër të taksave bashkiake, pasi dhe të ardhurat e tyre janë më të ulëta dhe jetesa është më e vështirë.

Kandidati Mero u shpreh  se, me Bashkinë e re investimet do të përqëndrohen në infrastrukturë, veçanërisht në kanalizimet e ujërave të zeza dhe në përmirësimin e akseve rrugore.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 28  Maj 2015