Më 6 shtator në emër të grupit të PD iu drejtuam Gjykatës Kushtetuese për shkrirjen e Bordit AntiKushtetues për çmimin e naftës.

📍Pas 8 muajsh, Gjykata Kushtetuese na dha të drejtë dhe doli me vendim për shpalljen e “Bordit të Vjedhjes” antikushtetues. Trupa gjykuese na dha të drejtë se ai ishte një mekanizëm qe legjitimonte vjedhjen e qytetarëve pa afat. Në atë bord nuk mbronte askush interesin e qytetarëve. Në atë bord të jashtligjshëm mbroheshin interesat e shtetit per te arkëtuar më shumë para dhe interesat e grosistëve për të fituar më shumë.

📍Pas mesazheve indirekte të antarëve të kabinetit qeverisës se ata vetë do ta shkrinin bordin, gjykata duket se i la një mundësi qeverisë që të zhbëj sadopak gabimin.

📍Pra gjykata konfirmoi shqetësimin dhe kundërshtimin tonë se sanksionimi në ligj të bordit të çmimit pa një afat të caktuar është anti kushtetues. Dhe u la mundësinë qeverisë që duke qënë se ka kaluar shumë kohë qe nga ngritja e tij, tashmë që gjendja në bursë është normalizuar ekzistenca e bordit është e panevojëshme. (Në këndvështrimin tim marrja e dy vendime e të ndryshme për dy çështje me objekt të ngjashme, nuk e nderon Gjykatën Kushtetuese. Kur Bordi i Çmimeve të ushqimeve u zhbë, nuk mund të kishte një vendim të ndryshëm për çmimin e naftës.