Një ditë përpara marshimit të 13 Majit, në Sheshin e Lirisë qytetarët deklaruan arsyet se përse do të protestojnë nesër.

Të rinjtë i bën thirrje bashkëmoshatarëve të tyre, gjithë rinisë shqiptare, të bërtasin më fortë se kurrë zhgënjimet e tyre dhe të kërkojnë të drejtat si çdo qytetar europian. Frika nga pushteti mori fund 84 ditë më parë dhe do të kulmojë me protestën e së shtunës.

Të papunët, ata që mbyllën qepenat e bizneseve të tyre për shkak të politikave dërrmuese të qeverisë thirrën çdo sipërmarrës të mesëm e të vogël ti bashkohet protestës.

Të ardhur nga i gjithë vendi, qytetarët u bënë thirrje nga Sheshi i Lirisë bashkëqytetarëve të tyre në Durrës, Korçë, Laç, Shkodrër, Vlorë e  gjithë Shqipërinë, që më 13 maj të bëhen pjesë e kauzës për zgjedhje të lira e të ndershme, në mënyrë që të ngrenë kokën si qytetarë dinjitoz nesër.

Lulzim Basha e quajti 13 Majin si kurorëzimin e qëndresës dhe bashkimit më të madh të shqiptarëve që riktheu forcën dhe besimin se gjërat mund të ndryshohen vetëm nëse qytetarët ngrihen.

“Nesër nis rrugëtimi i bashkimit të shpresave të çdo shqiptari dhe shqiptareje të ndershëm, i besimit të patundur në të ardhmen më të mirë që na pret, i vendimit të madh për të rrëzuar me forcën e bashkimit nga themelet republikën e vjetër të vesit, të korrupsionit, krimit dhe drogës.

Mirë se vini të papunë e të pashpresë sot! Shpresa nesër merr rrugën e zgjidhjes së problemit të papunësisë, të një ekonomie të fortë, të një të nesërme të sigurtë përmes republikës së re të taksave të ulëta, të investimeve publike dhe çlirimin ekonomik për Shqipërinë.”

Basha i tha qytetarëve se në këtë marshim e gjen veten çdo qytetar, i majtë e i djathtë, i cili është përballur me padrejtësi dhe nëpërkembje këto katër vjet dhe si përgjigje ka marrë vetëm injorim dhe arrogancë.

“Nesër bashkohet në këtë shesh qindra-mijëra të rinj e të reja, studentë dhe gjimnazistë sepse e dinë që me bashkimin e tyre, do t’i hapim rrugën arsimit dinjitoz, ilësor, një ligji të ri për arsimin e lartë me tarifa të përballueshme që secili prej të rinjve shqiptar të ketë mundësinë të ndjekë studimet, pavarësisht prej mundësive apo pamundësive ekonomike të prindërve të vet.

Nesër bashkohen në këtë shesh 650 mijë pensionistë të cilët janë trajtuar si qytetar të dorës së dytë, me pensione që u rritën më pak se inflacioni, me fuqi blerëse të degraduar,  me fatura të shtrenjtuara. Një nga aktet e para të Republikës së Re do të jetë përgjysmimi me ligj i çmimit të biletave të urbanit në Tiranë dhe ne çdo qytet tjetër.

Bashkohen qindra mijëra shqiptarë, në shtrëngesë ekonomike, që humbën padrejtësisht ndihmën ekonomike, sepse paratë e ndihmës ekonomike i vjedh Edi Rama me çetën e tij të oligarkëve.

Nesër bashkohen me ne qindra mijëra të përndjekur politik. Bijtë dhe bijat e tyre bashkohen jo thjesht për reflektimin e madh të Republikës së Re, për shlyerjen totale të borxheve financiare për vitet e tyre të vuajtjeve, por mbi të gjitha, për më të madhin shpagim, shpagimin moral që Republika e Re do ta ketë në themelin e saj.

Nesër bashkohen me ne punëdhënësit dhe punëmarrësit, për platformën tonë të taksës së ulët, të taksës së sheshtë më të ulët në Ballkan 9%.

Bashkohen nesër qindra-mijëra sipërmarrës të vegjël, të cilët kanë përjetuar 4 vite terrori. Çlirimi i biznesit të vogël është mision parësor i Republikës së Re që themelojmë nesër në këtë shesh.”

Nesër bashkohen me ne qindra-mijëra fermerë të lënë në dëshpërim.

Bashkohen sepse Republika e Re, do të realizojë që në ditën e saj të parë, rikthimin e listave të ndihmës ekonomike, të çdokujt që ka nevojë për ndihmë ekonomike dhe jo ndihmë false. ”

Kryetari Basha tha se në Republikën e Re bashkohen intelektualët, artistët, sportistët dhe mendimtarët me qëllim sigurimin e një të nesërme më të mirë për shqiptarët e çdo statusi social, bindje politike apo prejardhje krahinore.

“Çdo shqiptar bashkohet nesër që përmes çelësit të artë, votës së lirë, të hapim derën e një të ardhme të re, për çdo shqiptar e çdo shqiptare.

Ky është bashkimi i madh për të cilin flitet tash një javë, në çdo shtëpi, e bëhen gati të derdhen drejt këtij bashkimi ditën e shtunë, në orën 12.00 në sheshin e lirisë, qëndresës dhe shpresës që po lind.”


Njoftim per shtyp 12 Maj 2017