Dhjetra familje rrezikojnë shtëpitë dhe jetën në fshatin Rrethi-Eperm në Mirditë.

Mbi 30 hektarë tokë janë dëmtuar nga erozioni dhe deri tani këtë dukuri e ka shoqëruar mungesa e plotë e vemendjes së qeverisë, megjithë ankesat e vazhdueshme të banorëve.

Të paktën 20 metra brenda fshatit është futur lumi duke dëmtuar dhe pompat dhe shtyllat e energjise elektrike.

Në një largësi me pak se 1 kilometër nga ky fshat është tuneli i HEC te Qaf-Mollës ku inertet e tunelit janë hedhur në anë të lumit Fan.

Banoret thonë se askush nuk ka ardhur këtu për të parë situatën edhe pse janë ankuar në Bashkinë Mirdite tani dhe më parë edhe në Bashkinë e Rrubikut.

Banoret jane në panik pasi përveç demtimit të tokave në breg të lumit, tani rrezikohen dhe shtëpite dhe jeta e tyre

Deputetja e Partisë Demokratike në Mirditë Albina Deda, dëgjoi nga afër këto shqetësime dhe e ka quajtuar të pafalshme neglizhencen e pushtetit vendor dhe qëndror, të cilët nuk kanë marrë deri tani asnjë masë për të ndërhyrë. Ajo kërkoi ndërhyrje të menjëhershme për të shmangur pasojat e rënda që mund të vijnë në këtë zonë.


Njoftim për shtyp i Partise Demokratike, 10 Prill 2016