Dhjetori i dytë, Durrësi gati për marshimin popullor të së martës

06 Dhj
0

Nga Durrësi  PD dhe grupimi Dhjetori 90, zhvilluan aktivitetin përkujtimor “Dhjetori 90 afër dhe larg” në përkujtim të 25 vjetorit të rrëzimit të diktaturës më të egër në Evropë.

Kryetari i Grupimit Dhjetori 90, Bislim Ahmetaj tha se sot Shqipëria është në rrezik pasi  pronësia e lirisë dhe parlamentarizmit është në dorën e  njerëzve të  lidhur me krimin, pa asnjë interes kombëtar dhe ideal për Shqipëri evropiane.

“Lëvizja studentore e Dhjetorit 90 dhe sot të rinjtë e Dhjetorit të dytë të lirisë, janë forca dhe kurajo e PD”, u shprehën drejtuesit e degës së PD në Durrës.

Më tej, anëtarët e Grupimit, në evokim të emocioneve dhe kujtesës historike thanë se guximi i lëvizjes studentore dhe themelimi i partisë më të madhe, PD, ishte guxim i paimagjinueshëm për liri dhe heroizëm për një Shqipëri pa mure, për një Shqipëri me shpresë, si gjithë Evropa.

Demokratët, mbështetësit, pjesmarrësit theksuan se Partia Demokratike me opozitarizmin europian dhe lidershipin e saj do të orientojë revoltën kombëtare  që me idealet e lirisë,  në 8 Dhjetor, çdo  shqiptar të jetë misionar i lirisë dhe shpresës për një Shqipëri me prosperitet dhe të ardhme evropiane.


Njoftim per shtyp i Partise Demokratike, 6 Dhjetor 2015