500 familje në Fushë-Bulqizë kanë nënshkruar peticion drejtuar kryeministrit, ministrit të mjedisit dhe atij të rendit për ta ndaluar kompaninë e kushëriti të Ylli Manjanit njëkohësisht daja e deputetit Spahiu, që të mos presë pyllin me të cilin ata kanë lidhur jetën.

Deri tani asnjë përgjigje nuk është dhënë për peticionin dhe shkatërrimi i pyllit vazhdon.

Partia Demokratike kërkon reagim të autoriteteve dhe ndalim të menjëhershëm të kësaj katastrofe.

Departamenti i Mjedisit Pyjeve dhe Turizmit në PD, shkoi sot sëbashku me deputetin e zonës, Roland Keta në takim me komunitetin.

Banorët thanë se ata jetojnë me pyllin dhe pylli i mbron nga orteqet dhe nga përmbytjet, si dhe është burim natyror jetese për ta.

Banorët shprehën indinjatën për mosreagimin e qeverisë dhe nga ana tjetër, për arrestimin e atyre që protestojnë kundër prerjesë së pyllit.

Përfaqësuesit e departamentit shprehën mbështetjen e tyre të plotë ndaj banorëve.

Eshtë ndër rastet e rralla që komuniteti lokal është i ndërgjegjësuar për mbrojtjen e mushkërive të përbashkëta dhe të jetës.

PD do të mbrojë interesat jetike të banorëve dhe deklaron se është e papranueshme të arrestohen ata që mbrojnë pyllin dhe të keqtrajtohen në komisariat, vetëm e vetëm për interesat korruptive të pushtave të shtetit.

Përfaqësuesit e PD dhe banorët theksuan nevojën për ndaljen e këtij korrupsioni skandaloz me pyjet në dëm të jetës, dhe shprehën gadishmërinë për t’iu bashkuar marshimit popullor të protestës me 8 dhjetor.


Njoftim per shtyp i Partise Demokratike, 6 Dhjetor 2015