Qindra banorë dalin në shesh dhe kërkojnë që zëri i tyre të dëgjohet nga qeveria. Partia Demokratike mbështet kërkesat e qytetarëve që po vuajnë nga gjendja shumë e rënduar ekonomike, nga arbitrariteti i qeverisë me energjinë elektrike dhe nga dhuna e policies.

Qindra banorë të qytetit të Tropojës kanë protestuar për gjëndjen e vështirë ekonomike, për ndërprerjen arbitrare të energjisë elektrike, për dhunën e policisë, për varfërinë e thellë dhe mungesën e vëmendjes nga qeveria. Protestën e qytetarëve e ka mbështetur Partia Demokratike. Kryetari i për Tropojën, Xhevdet Hoxha tha se shqetësimet e banorëve janë të drejta, dhe kërkoi që zëri I tyre të dëgjohet nga autoritetet.

“Ka 7 muaj që më është bllokur pensioni që e marr prej 21 vitesh. Kam shkuar dy herë tek Instituti i Sigurimeve në Tiranë. Më thanë po të jesh tropojan më mirë mos më dil para”, u shpreh një qytetar.

 “Kam një dyqan me qera. Më shkëputen dritat dhe më vunë një sahat. E kanë zvarrit 40 ditë pa vënë sahatin dhe kemi qënë pa drita. Kam paguar edhe 400 mijë lekë”, ankohet një qytetar që po vuan mungesën e energjisë elektrike.

 “I bëjmë thirrje këtij populli, të madh e të vogël, të çohen në këmbë dhe ta mposhtin këtë klikë të paparë ndonjëherë kundër popullit të vetë”, apelon një banor i Tropojës.

 “Edi Rama nuk i ka bërë llogaritë mirë me qytetarët dhe sidomos me qytetarët e Tropojës që po i dhunon duke i larguar nga puna, dhe duke futur edhe persona me presecedent penal. Policia e shtetit dhunon të drejtat dhe liritë themelore të njerëzve duke i mbajtur në dhomat e izolimit vetëm për një arsye sepse këta janë mbështetës së Partisë Demokratike”, tha Salianji

“Qindra familje janë larguar nga skema e ndihmës ekonomike me pretekste qesharake se ka një televizor apo një frigorifer në shtëpi. Shumë pensionistëe u është bllokuar apo heq pensioni me arsyen se gjoja do t’u verifikohet, kur ka pensionistë që kanë dalë prej 20 vitesh në pension. Asnjë investim nuk ka në Tropojë dhe e gjej momentin ti bëj thirrje Edi Ramës që të heqë zullumin nga Tropoja, të largojnë forcat e policisë. Të merret me nevojat e Tropojës, me hallet e Tropojës sepse Tropoja është në ditët më te zeza që ka kaluar ndonjëherë”, tha deputeti i Partisë Demokratike, Besnik Duzha.