DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, DEPUTETJA ILDA DHORI

Të dhënat e fundit të publikuara nga Zyra e Statistikave të Bashkimit Evropian tregojnë se Shqipëria vijon të mbetet vendi me pagën minimale më të ulët në Europë.

Kjo statisitikë e Eurostatit, që konfirmon ngecjen në vendnumëro të vendit tonë, është ilustrimi më kuptimplotë i pasojave që ka korrupsioni, si armiku i mirëqënies së shqiptarëve, për të cilin pak ditë më parë, raporti i prestigjozes Transparency International, shënonte një tjetër përkeqësim për Shqipërinë.

Korrupsiuni i përhapur në cdo nivel të qeverijses së Edi Ramës, është arsyeja pse Shqipëria ka paga më të ulëta në Europë dhe shkallën e varfërisë më të lartë në Rajon.

Korrupsioni që gërryen cdo ditë institucionet, demokracinë, lirtë dhe të drejtat, shkatërron tregun e lirë, është armiku numër një i familjeve shqiptare, i sipërmarrësve të ndershëm, i pensionistëve të harruar, i të rinjve dhe të rejave që largohen nga Shqipëria.

E për sa kohë vendi ynë do të jetë i pari në Europë për nivelin e korrupsionit, Shqipëra do të mbetet në vendnumëro dhe shqiptarët do të vijojnë të jenë të fundit në Europë për nivelin e mirëqenies së tyre.

Për këtë arsye Partia Demokratike e konsideron luftën ndaj korrupsionit interes kombëtar, parakusht për të cliruar vendin dhe institucionet nga paligjshmëria dhe pandershmëria që po e varfëron cdo ditë e më shumë; sepse Edi Rama është i korruptuar.
Qeveria e tij është e korruptuar.

Me këta në krye, Shqipëria nuk mund të ketë zhvillim.
Shqiptarët duhet ta braktisin të shkuarën dhe të korruptuarit!