Dëgjohet në Komisionin Parlamentar të Medias, gazetarja që investigoi aferën e Sharrës. Bojkotojnë deputetët e mazhorancës

Komisioni i Edukimit dhe Mjeteve te Informimit Publik, zhvilloi degjesën me ish – Drejtoreshën e Informacionit në televizionin A1News , Alida Tota e cila u shkarkua nga puna menjëherë pas publikimit te investigimit në landfillin e Sharrës, ndërrmarrje në administrimin e Bashkisë së Tiranës, ku u denoncua fshehja e krimit në landfill dhe shfrytëzimi për punë të rënda i dhjetra fëmijëve si dhe kushtet cnjerëzore ku punonin mbi 300 gra dhe burra, të gjithë pa kontrata pune. Dëgjesa me gazetaren Tota dhe perfaqësuesin e Shoqatës së Gazetarëvë Profesionistë, Aulon Kalaja u bojkotua nga deputetët e Partisë Socialiste, ndërsa u ndoq nga afër nga përfaqësia e Delegacionit të Bashkimit Europian, Zyra e Këshillit të Europës, prezenca e OSBE-së dhe ambasada italiane. Gazetarja Alida Tota denoncoi influencën e Kryetarit te Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj ne shkarkimin e saj nga puna, pak kohë pas sms së dërguar, ku i kërkohej prononcim zyrtar për gjetjet e investigimit. Gazetarja Tota deklaroi se shantazhet dhe kërcënimet në adresë të saj dhe të ekipit editorial vazhduan për disa orë, deri në shkarkimin e menjëhershëm të saj nga puna. Ndërkohë që u censurua denoncimi i saj në media, deklaratat e organizatave të gazetarëve, protestat e tyre dhe së fundmi dhe mbyllja e emisionit Publicus që vazhdoi investigimin e censuruar në landfill dhe që denonconte edhe presionet mbi gazetarët dhe mediat të Kryetarit të Bashkisë se Tiranës. Gazetarët Tota dhe Kalaja shprehën shqetësimin për përshkallëzimin e censurës në media dhe kërkuan nga Komisioni i Medias të adresojë problemet e mprehta që përballet sot gazetaria në Shqipëri e sidomos ajo investigative, ku denoncohen krimet e rënda, korrupsioni politik, abuzimet e pushtetit dhe lidhjet e tij të dyshimta me koorporata, përfshi edhe ato me profil politik. Kryetari i Komisionit te Edukimit dhe Mjeteve të Informimit Publik, z. Genc Pollo shprehu shqetësimin e përsëritjes së bllokimit të seancës dëgjimore nga ana e mazhorancës, duke e cilësuar urdhër politik të kryeministrit për të shtuar presionin mbi lirinë e shtypit. Komisioni miratoir në seanvën e radhës, dëgjesën me gazetarët e emisionit investigativ Publicus.
Parlamënti shqiptar dhe ai Europian shprehën shqetësim  për censurën e medias në dëklaratën  e djeshme në Bruksel.


Njoftim për media i Partisë Demokratike, 9 nëntor 2016