Shtabi elektoral i Partisë Demokratike ka marrë informacion për shpërndarjen e parave gjatë natës së sotme nga disa grupe të strukturuara kriminale të drejtuara nga administratorë, kryepleq dhe drejorë të administratës publike, nën mbrojtjen dhe shoqërimin e policisë së drejtuar nga kryekrimineli Bert Aga.

Kështu, në fshatin Pilafe, komunaTomine u kapen nga banorët dukë shpërndarë lekë për blerje votash administratori i Tominit Nuri Meda së bashku me Shefki Ademin në makinën X5 e zezë, AA909KH, nën mbikqyrjen e furgonit të policisë me targa POLICIA 0788 me përgjegjës Robert Aga. Nuri Meda dhe Robert Aga janë kallëzuar penalisht nga Partia Demokratike në prokurori me date 1 shtator si anetarë të grupit të strukturuar kriminal për blerje votash në fushatën e Dibrës.

Në fshatin Allabegi, komuna Maqellaëe: Urim Beçaj djali i kryeplakut Petrit Beçaj është kapur duke shpërndarë para.

Në komunen e Sllovës: Xhezair Fejza drejtor i shkollës 9 vjecare Sllovë dhe Astrit Sulejmani janë kapur nga banorët duke shperndarë para në fshatin Shumbat , njësia administrative Sllovë.

Qamil Lata nga Staraveci është kapur nga banorët duke shperndarë lekë te shkolla bujqësore.

Në vend të ndalimit dhe arrestimit në flagrancë të këtyre personave, segmente të policisë të drejtuar nga kryekrimineli Bert Aga, po i japin mbulim dhe mbështetje këtij krimi elektoral.

Partia Demokratike i bën thirrje Prokurorisë të nisë menjëherë procedimin penal për këtë grup të strukturuar kriminal të kallzuar nga Partia Demokratike që nga data 1 Shtator.

Partia Demokratike i bën thirrje të gjithë strukturave të saj, dhe gjithë qytetarëve të Dibrës të kryejnë arrestimin qytetar të cdo personi qe angazhohet ne blerje votash dhe te konfiskojne me cdo mjet dhe cdo forme parate e droges dhe krimit qe po perdoren per kete krim elektoral.

Partia Demokratike i siguron qytetaret e Dibres se nuk do te lejoje me asnje cmim tjetersimin e vullnetit te tyre nga bandat e Edi Rames dhe se pergjigja do te jete flakë per flake, sy per sy, dhemb per dhemb.

Vota është e shenjte.

Edi Rama dhe bandat e tij duhet ta ndalin menjehere kete loje me zjarrin.
Asnje bande, asnje kriminel me mbrojtje shteterore nuk do ta ndale dot vullnetin e dibraneve.

Fitorja e Sherefedin Shehut është e sigurte!


Reagim i Partisë Demokratike, 8 Dhjetor 2016