Gëzuar Fitër Bajramit çdo shqiptari. E di se Muaji i Ramazanit ka qënë një sakrificë e madhe për të gjithë agjeruesit, me ditë të gjata e të nxehta. Uroj që Zoti t’ua pranojë sakrificën dhe agjerimin si një ndjesë dhe si një bekim për të gjithë shqiptarët dhe kombin shqiptar. Këto janë ditë të vështira për mijëra familje. Janë ditë të pasigurisë, të varfërisë. Por festa e sotme është edhe një simbol shpresë dhe besimi. Prej ditës së parë të Ramazanit më kanë mbetur në mend katër vargje të Kuranit të cilat me lejen tuaj do desha t’i kujtoj sot publikisht një sure të  Kuranit që quhet Ndiçimi.

“Në mesditë kur shndrit dielli

e natën kur erresia bie

Zoti yt nuk të ka braktisur

as zemëruar me ty nuk është.

E patjetër çfarë po vjen

më e mirë është se çfarë po shkon

e Zoti bujar do të jetë me ty e ti i kënaqur”.

Zoti e bekoftë Shqipërinë dhe shqiptarët!

Gëzuar Bajramin!


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 5 Korrik 2016