Sot në Kuvend dështoi plani i qeverisë për të kaluar pothuajse fshehtaz dhe pa debat e për të miratuar shpejt e shpejt projektlitigjin për Arsimin e Lartë.

Një projektligj i kësaj qeverie:

që u mbyll derën e Universitetit maturantëve, që nuk vijnë nga familje të kamura,

që rikthen korrupsionin në konkurse stadiumesh, sikurse ndodhte deri në vitin 2005.

Me një skemë financiare  që qartazi çon në shuarjen dhe mbylljen e një numri jo të vogël universitetesh publike nga Gjirokastra në Shkodër

Dhe, që autonominë e shëndoshë universtare të arritur deri më tani, e shkatërron, që qeveria ti bëjë zap universitetet dhe universitarët.

Pa harruar si gjithmonë skemat financiare në favor të klientelës së qeverisë.

Për këtë arsye opozita e ka kundërshtuar fort  e do ta kundërshtojë më tej këtë projektligj.


Deklaratë për shtyp e deputetit të PD, Genc Pollo, 16 Korrik 2015