Kandidatja për bashkinë e Durrësit, Grida Duma bashkëbisedoi me banorët e dy lagjeve në fshatin Katund Sukth mbi programin e saj për zhvilllimin e bujqësisë dhe zgjidhjen e problemit të pronave. Duma tha se bashkia do të subvencionojë 30 % të projekteve të fermerëve si dhe brenda 6 muajve do të sistemohen të gjithë rrugët drejt parcelave dhe do ti jepet zgjidhje kanaleve të vaditjes dhe manaxhimit të rezervuarve.

“30 % të financimit të çdo projekti tuaj do ta financojë bashkia. Dhe ky 30 përqindësh i financimit të çdo projekti tuaj do të jetë bashkëecje në një projekt të suksesshëm sepse nëpërmjet produktit tuaj do të ndërtojmë shtyllën e parë të zhvillimit të gjithë bashkisë së Durrësit. Do krijohen 11 pika të vogla të vitrinave të produktit bujqësor që është investimi t parë që do shkojë drejpërdrejtë me tregjet e mëdha rajonale. Brenda një viti e 6 muaj të gjitha rrugicat drejt parcelave duhet të jenë të ndërtuara se pa atë nuk prodhojmë dot produktin që duam ta përdorim për turizëm”, tha Duma.

Në lagjen tjetër, Duma u shpreh se do t’i jepet zgjidhje ujit të pijshëm si dhe do përfundojë shkollën në këtë fshat. Po ashtu, do ti jepet zgjidhje çështjes së pronave duke bashkëpunuar me komunitetin.

“Në 6 muaj e parë, gjithë situata e kanalave vaditëse dhe probleme të tjera që kanë të bëjmë me prodhimin bujqësor, do fillojmë me emergjencë pastrimin. Ne do të kemi më së fundmi një manaxhim të rezervuarve të uji, të ujitjes dhe vaditjes, duke ulur një pjesë të madhe të kostove të mëdha që u ka dhënë nafta e rritur, pesticidet e rritura, imputete e rritura. 5 projektet e mëdha që kemi thënë si tregjet rajonalë, rrugicat për parcelat, 30 përqindëshin e subvencionit dhe të gjitha projektet që lidhen me kanalizimet dhe ujin e pijshëm por dhe atë që kemi thënë për zyrën kadastrale për zgjidhjen e problemit të pronave për këdo që ka këtë problem. Pronat në mënyrë transparente do hapen para komunitetit”, u shpreh Duma.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 9 Qershor 2015