Kandidatja për bashkinë e Durrësit, Grida Duma shpalosi programit në zonën e ish Kënetës. Duma tha se si kryebashkiake do të jetë mbrojtësja e pronave të tyre ndërsa u shpreh plani i saj integron të gjitha ndërtimet.

“Legalizimi nuk mjafton të themi që ta lemë siç është gjendja reale. Unë mendoj që nëse zona sot ka një godinë 3 apo 4 kate dhe nëse ka mbi 50 % godina të kësaj lartësie, edhe ai që e ka shtëpinë 2 katëshe, me perspektivën e zonës që do miratohet deri në 4 kate, unë mendoj që duhet dhënë leja për 4 kate dhe kur të vijë radha le ta bëjë 4 kate, por e dimë që këtij procesi nuk do i kthehemi më dhe biem rehat njëherë e mirë. Në projektin tonë nuk ka shembje, por vetëm axhustim. Kur ju them këtë të jeni të bindur që nuk do të ketë më frikë nga pushteti. Prandaj do të më keni mbrojtësin kryesor të pronës tuaj”, tha Duma.

Shqetësimit kryesor të zonës, Duma tha se brenda një viti e 8 muaj do të zgjidhjet çështja e kanaleve dhe do zgidhet përfundimisht furnizimi me ujë të pijshëm. Po ashtu, Duma tha se do ti shpallet luftë papunësisë për të pasur së paku nje person nga çdo familje të punësuar.

“Në një vit e 8 muaj do të kemi zgjidhur të gjithë problemin e kanalizimeve kudo që e keni ju nepërmjet fondit të miratuar prej 85.7 milionë dollarësh i cili zgjidh përfundimisht problemin e ujësjellësit, kanalizimeve dhe ujit të pijshëm. Papunësisë do ti bëjmë luftë frontale. Një person në çdo familje do të jetë i punësuar. Ky do të jetë rezultati absolut pas katër viteve mandat. Kushdo i ri që hap një biznes të ri dhe punëson dy veta ka taksa zero për 3 vite dhe çdo kompani që punëson mbi 10 të rinj do të ketë subvencion të paketës sigururuese nga ne”, tha Duma.

Kandidatja e djathtë u shpreh më tej se zhvillimi nuk do të jetë më vetëm beton por do të respektohen të gjithë parametrat.

“Kudo që ne shkojmë shikojmë vetëm beton tek plazhi dhe detin nuk e shikojmë askund. Ajo që do të na ndodhë në zhvillim tonë 4 vjeçar do të jetë kjo situatë ku do të respektohet bluja e detit dhe bregdeti, do respektohet gjelbërimi si një fashë e detyruar së largësisë nga deti”, u shpreh Duma.


Njoftim për shtyp i Partisë Demokratike, 14 Qershor 2015