Deklarata për media e deputetit të Partisë Demokratike Eduard Halimi në Gjykatën Kushtetuese:

Depozituam në emër të Grupit Partlamentar të Partisë Demokratike, Partisë Republikane, Grupit Parlamentar të Partisë për Drejtësi, Unitet dhe Integrim, kërkesën për shpalljen si antikushtetues të aktit normativ të kryeministrit, i cili bëri zero brenda pak minutave një ligj me shumicë të cilësuar të votuar me vota unanime të Parlamentit. Kërkojmë nga Gjykata Kushtetuese shpalljen si antikushtetues të këtij akti të kryer në mënyrë flagrante në kundërshtim me Kushtetutën dhe pezullimin e efekteve të tij në mënyrë të menjëhershme, pasi Kushtetuta dhe ligji, janë dy elemente që përbëjnë shtetin e së drejtës.

Kushtetuta duhet të respektohet nga cilido.

Parlamenti duhet të respektohet, ndryshe ç‘kuptim ka nëse Parlamenti merr vendime dhe miraton ligje dhe ato zhbëhen për pak minuta nga kryeministri i vendit.