Prononcimi për media e z. Berisha, pas fjalës së mbajtur në Parlament.

Rënia e të ardhurave është vetëm 2 për qind, ndërkohë në vitin e tyre elektoral rënia e të ardhurave ka qenë deri sa ne erdhëm në pushtet 35 për qind. Dhe kjo 2 për qind përdoret tani si motiv për të katërfishuar borxhin dhe se këta zotërinjtë që bërtitën 4 vite rresht kundër borxhit 60 për qind, dhe me një të rënë të lapsit u vendosin shqiptarëve një barrë borxhi prej 72 për qind. E tëra kjo shkon për dieta, për orgjira, për shpenzime personale, për pritje e përcjellje dhe asnjë qindarkë nuk shkon për investime për qytetarët e vendit. Ky është mekanizmit i sigurt i thirrjes me shpejtësi të recensionit, është një pseudo model të krijuar nga shifrat fallco mbi të cilin operohet, edhe njëherë, ajo çka mund t’u them shqiptarëve me shqetësim dhe keqardhjen më të madhe, është se kjo është faza e dytë e skenarit absolutisht shumë të papërshtatshëm i cili do të penalizojë ekonominë, punën e çdo shqiptari dhe ky është skenari – faza e dytë e Papandreut. 

Pyetje: Do e dërgoni aktin në Gjykatën Kushtetuese?

Opozita do të bëjë gjithçka por opozita ka mjetet e kufizuara. Unë nuk them se qeveria nuk ka të drejtë të rishqyrtojë buxhetin, qeveria e ka këtë të drejtë dhe detyrë të rishikojë buxhetin në parlament, por problem është se qeveria po përdor një set të dhënash të cilat ekzistojnë vetëm në mendjen e qeveritarëve. Thanë që të ardhurat kanë rënë me 2.6 %. Duhet të krenohen shqiptarët me sistemin e doganave dhe tatimeve, përkushtimin e tyre, që me gjithë thirrjet që bënte opozita muaj me radhë mos paguani taksa, mos paguani gjobat, etj etj, ata ia dolën të kenë një realizim jo 100 për qind por 2 për qind më pak seç ishte parashikuar. Mbi këtë bazë këta po katërfishojnë borxhin, mbi këtë bazë këta po katërfishojnë uljen e pritshmërisë sepse planet e kupolës kanë mbërthyer doganat, e kështu me radhë. Pra edhe njëherë për ta përmbledhur, ky është dekreti i stadit të dytë të skenarit Papandreu në Shqipëri.