fbpx

Author Archives: admin

17 Nov
0

Basha: Qeveria e paralizuar nga krimi dhe korrupsioni nuk i shërben integrimit europian

Në takimin me Zëvendësministrin e Jashtëm të Austrisë, Michael Linhart, Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, e konsideroi qeverinë si tërësisht të paralizuar për shkak të situatës së krijuar në vend nga zbulimi i lidhjeve të saj më trafikun ndërkombëtar ...

Me Shume
17 Nov
0

Mësuesit e Shqipërisë pa kontratë pune, Ministrja e Arsimit refuzon të firmosë prej 6 muajsh! 

Të gjithë mësuesit e Shqipërisë, 36 mijë mësues të arsimit parauniveristar janë prej 6 muajsh pa kontratë pune. Ministrja e Arsimit refuzon të nënshkruajë kontratën kolektive me sindikatat duke shkelur  ligjin. Mungesa e kontratës së punës që prej 31 majit ...

Me Shume
16 Nov
0

For the first time after a 6-year tradition, the Government excludes the opposition from the Stabilization-Association Council Albania-European Union!

Since 2011, the Government of the Democratic Party, has established the positive precedent of including the chair of the Parliamentary Committee of European Integration, then Ditmir Bushati (Socialist Party) in the annual meetings of the EU-Albania Stabilisation and Association Council. ...

Me Shume
16 Nov
0

Qeveria thyen traditën për integrimin, përjashton opozitën nga Këshilli i Stabilizim Asociimit Shqipëri-BE

Që në vitin 2011, qeveria e Partisë Demokratike krijoi precedentin pozitiv të përfshirjes së Kryetarit të Komisionit Parlamentar për Integrimin Europian, asokohe  Ditmir Bushati,  në takimet vjetore të Këshillit të Stabilizim Asociimit Shqipëri-Bashkim Europian. Ky precedent pozitiv, bazuar në mbështetjen ...

Me Shume
16 Nov
0

Buxheti 2018 në shërbim të krimit dhe klientëve nëpërmjet 3 propozimeve: Përfshirja e biznesit të vogël në skemën e TVSH-së, që Olsi Rama të marrë konçesionin e kontrollit të pagesës së TVSH-së; ulja e taksave për hotelet luksoze për pastrimin e parave; Programi 1 miliard i 3 P-ve: Pastrimi i Parave të Pista

Ishte një herë e një kohë kur Edi Rama nuk linte fjalim e rast pa cituar Papa Françeskun. Ishte koha kur donte t’i mbushte mendjen botës që ecte në rrugën e Zotit dhe të Atit të Shenjtë. Por si gjithçka ...

Me Shume
16 Nov
0

Ta ndalim këtë buxhet, të shkëpusim lidhjet e krimit me politikë, të bëjmë reformën zgjedhore, ti kthejmë legjitimitetin kësaj salle dhe përmes legjitimitetit të ndihmojmë shqiptarët e ndershëm

Unë nuk i ndaj njerëzit në demokratë dhe socialistë. Unë i ndaj njerëzit në të lidhur me krimin dhe të ndershëm, në para të pistë të drogës dhe para të ndershme, të djersës së ballit, të konkurrencës së ndershme, ata ...

Me Shume
15 Nov
0

Rritja me 40 % e çmimit të ujit nuk do të përmirësojë furnizimin me ujë, por i shërben aferës korruptive për privatizimin e Ujësjellësit të Tiranës. 

Me vendimin për rritjen e çmimit të ujit me 40%, Bashkia e Tiranës po u merr edhe më shumë para familjeve dhe bizneseve të kryeqytetit pa u dhënë një sherbim më të mirë. Nëse nje familje paguan mesatarisht 10 mijë ...

Me Shume
14 Nov
0

Democratic Party MP Salianji threatened during Parliamentary Security Commission’s meeting after questioning on use of military compounds for trafficking cannabis

Ervin Salinaji, Democratic Party MP was violently threatened during the budget debate in the Parliamentary National Security Commission by two ruling Socialist MPs, Pjerin Ndreu and Paulin Sterkaj, known for their strong links with criminality and organized crime. The threats ...

Me Shume
14 Nov
0

National economy reflecting high structural deficiencies as 47% of growth derives from construction alone: proof of massive cash-flow from underground economic activities

Albanian economic growth was at 4.06% (or 15.1 billion ALL) during the second quarter of 2017 based on data published by the official state statistical office. The growth is due largely to the impact of the construction sector which has ...

Me Shume
14 Nov
0

German MFA Director for SEE, Christian Hellbach: Albania’s future EU integration lays on its advances on the five priorities. Abuse with political immunity should not impede justice in the case of concrete evidences.

In an interview given to the Deutche Welle on Nov.11th 2017, the Director for South-East Europe Department at the German Ministry of Foreign Affairs, Mr. Christian Hellbach, declared that Albania should invest itself towards concrete advancements as of the justice ...

Me Shume