• Erjon Veliaj në pak minuta dhe me shpejtësi ka miratuar 20 vendime në Këshillin Bashkiak, pa diskutim dhe pa debat. Asnjë këshilltar nuk ka mundur t’i lexojë.

 

  • Bashkia e Tiranës prej katër vitesh ka shtuar varfërinë, papunësinë në sajë të taksave dhe korrupsionit. Qytetarët e Tiranës janë gati ta ndëshkojnë me votë Erjon Veliajn.

 

  • Për të çliruar Tiranën nga krimi dhe oligarkët, të blidhemi të gjithë nesër në protestën kombëtare

 

DEKLARATË PARTIA DEMOKRATIKE, KRESHNIK ÇOLLAKU

 

Sot Këshilli Bashkiak i Tiranës, Parlamenti i Tiranës ka arritur një tjetër rekord, sa komik aq edhe tragjik. Këshilli Bashkiak i Tiranës, siç publiku ka patur mundësinë ta shohë, ka hapur dhe mbyllur mbledhjen e tij, ka miratuar më shumë se 20 vendime në vetëm 12 minuta.

 

Asnjë këshilltar nuk ka mundësinë as t’i lexojë titujt e vendimeve që ka votuar, dhe aq më pak t’i diskutojë apo debatojë ato.

 

Kjo është tragjike dhe një fyerje e madhe për qytetin e Tiranës dhe qytetarët e tij.

 

Por sidoqoftë, edhe me këto defekte, duket se kjo e sotmja, në një situatë normale, është mbledhja e fundit e një këshilli bashkiak, e një parlamenti të Tiranës, i zgjedhur me votime të lira e të ndershme. 4 vjet më parë, qytetarët e Tiranës votuan, ata votuan për opozitën, ata votuan edhe për forcën që do të qeveriste Tiranën.

 

Në 4 vite Partia Demokratike dhe këshilltarët e saj i kanë qendruar besnik çdo vote të çdo qytetari të Tiranës që na dha besimin. Partia Demokratike dhe këshilltarët e saj, bashkë me opozitën e bashkuar në Këshillin Bashkiak kanë luftuar çdo ditë për të justifikuar këtë votë, për të mos lejuar të ngrihen taksat, të varfërohet qyteti e të vështirësohet jetesa.

 

Çfarë mund të shohim sot, në Tiranën e pas 4 viteve? Sigurisht ka më shumë reklama, ka më shumë tabela, por ka më pak punë, ka më shumë varfëri, ka orë e orë të tëra që qytetarët i humbasin në trafik, ka më shumë taksa, ka ujë të ngritur, ka çmime më të shtrenjta biletash për autobusë e për transport publik, ka më pak vende pune, ka më shumë oligarkë, të cilëve u ulen taksat, dhe ka më shumë biznese që çdo ditë mbyllen, duke detyruar njerëzit të vuajnë varfërinë dhe urinë.

 

Partia Demokratike dhe këshilltarët e saj kanë bërë beteja në Këshillin Bashkiak të Tiranës. Sigurisht mbase jo gjithçka e kemi bërë në mënyrë të përkryer, por një gjë është e vërtetë dhe e sigurtë, e kemi bërë atë ndershëm.

 

Ne kemi kundështuar çdo rritje takse në Tiranë, ato që shkonin në favor të oligarkëve dhe që binin në kurriz të qytetarëve. Ne kemi kundërshtuar rritjen e çmimit të ujit, ne kundërshtuam rritjen e çmimit të biletave, ne protestuam për çmimin e biletave për studentët, dhe për kushtet e tyre dhe aty ku mundëm rezistencën e bëmë ndershëm. Sigurisht me ato vota që kishim mundësi, shumë nga këto, mjerisht nuk arritëm dot ti mbrojmë.

Por unë sot, në emër të këshilltarëve të Partisë Demokratike dhe të opozitës së bashkuar, them me plot gojën se ndjehemi krenarë për disa akte dhe qëndresa që këshilltarët e opozitës bënë. Publiku duhet të kuptojë se vetëm prej ekzistencës së këshilltarëve të opozitës në Këshillin Bashkiak të Tiranës, godina e Teatrit Kombëtar vazhdon të qëndrojë ende në këmbë. Pamundësia e Erjon Velisë dhe Edi Ramës për të blerë opozitën, për të joshur opozitën apo për të shtypur opozitën në Këshillin Bashkiak, bënë që të detyrohen të krijojnë një ligj anti-kushtetues dhe totalisht korruptiv, Ligjin “Fusha”.

 

Ishte rezistenca e këshilltarëve të opozitës në Këshillin Bashkiak që bllokuan, të paktën për kohën që ne ishim të pranishëm, mundësinë e Erjon Velisë dhe Edi Ramës për të pastruar mbi 200 milion euro në Tiranë përmes rrafshimit të Teatrit Kombëtar dhe ngritjen e më shumë se 7 kullave të larta në Tiranë. Ka qenë po kështu rezistenca e kësaj opozite në Këshillin Bashkiak të Tiranës, e cila ka pamundësuar më shumë se 40 troje, prona publike në Tiranë, për t’u tjetërsuar nga Erjon Veliaj dhe Edi Rama dhe për t’ju dhënë si dhuratë oligarkëve apo klientëve të pushtetit.

 

Ne për këto jemi krenar, të ndershëm me betimin që i kemi bërë qytetarëve shqiptarë. Janë mbase këto arsyet të cilat sot po nxisin dhe joshin Edi Ramën dhe Erjon Velinë, dhe bandën e Avdylajve në të gjithë vendin, për të shkuar drejt një krimi electoral me 30 qershor. Është vetëm kjo arsyeja që i detyron të mbajnë votime pa opozitë, që nesër bashkia e Tiranës mos të jetë më bashki e Tiranës, por një Komitet Ekzekutiv i Edi Ramës dhe në Tiranë të mos ketë më këshilltarë, por përfaqësues të Frontit Demokratik të ri, organizatës left të Partisë së Punës. Erjon Veliaj, sipas sondazheve, jo vetëm tonave por edhe të grupeve që i organizon vetë, është një kandidat humbës për bashkinë e Tiranës.

 

Qytetarët e Tiranës kanë parë këto 4 vite, çfarë do të thotë kur qeveris mafia dhe oligarkët, përzier me pushtetin. Qytetarët e Tiranës janë gati ta ndëshkojnë me votë Erjon Veliajn. Por Edi Rama dhe Erjon Veliaj nuk duan votë, ata i tremben votës, prandaj ata janë të gatshëm të marrë e të vërbuar për të shkuar drejt një krimi electoral, sepse e vetmja mundësi se sim und tëq drejtojnë aferat e tyre, është përmes pseudogarave ku nuk kanë rivalë dhe kur deligjitimojnë parlamentin e Tiranës dhe cdo funksion të plutralizmit dhe të demokracisë në vend.

 

Fjalët kanë mbaruar. Arsyet i kemi dhënë të gjitha. Njerëzit, qytetarët e Tiranës dhe të gjithë Shqipërisë po e shohin çdo ditë degradimin e këtij pushteti. Prandaj përgjigja, beteja për një Shqipëri pluraliste, të lirë e demokratike, dhe për një Tiranë të shpëtuar nga dhëmbët e oligarkëve, mafies dhe klaneve të pushtetit, është vetëm një: të shtunën me 8 qershor të gjithë në protest për Shqipëqrinë, për pluralizmin, por edhe për një Tiranë jashtë thonjëve të mafies dhe të krimit të organizuar.