Tags: "arsimi"

02 Maj
0

PD, Karabina: Dështimi i arsimit në vend, që u pasqyrua te “Pisa”, është përgjegjësi e drejtpërdrejtë e dështimit të qeverisë shqiptare

  DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, ZËDHËNËSJA, MIRELA KARABINA Ministrja Manastirliu nuk mund të fshihet pas gishtit për dështimin e arsimit shqiptar dhe të marrë si shembull Gjermaninë, sepse e pakrahasueshmja nuk mund të krahasohet. Dështimi i arsimit në vend, që ...

Read More
24 Jan
0

Dita ndërkombëtare e arsimit, deputetja Eralda Tase: Arsimi është në krizë, të rinjtë po largohen dhe degët e mësuesisë nuk po preferohen më!

  REAGIMI I ANËTARES SË KRYESISË SË PD, DEPUTETJA ERALDA TASE BANO   Dita ndërkombëtare e arsimit duhet të shërbejë si një moment reflektimi për ҫka po ndodh ҫdo ditë. Arsimi është në krizë. Të rinjtë po largohen dhe degët ...

Read More
06 Dhj
0

Renditja e PISA për arsimin shqiptar provë e qartë e dështimit të kësaj qeverie me arsimin e shqiptarëve. PD amendament për rritjen e buxhetit për arsimin

  DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE TË SHQIPËRISË, DEPUTETJA DHE ANËTARJA E KRYESISË, MERITA BAKIU Vlerësimi i PISAS është një provë e qartë e dështimit të kësaj qeverie me arsimin e shqiptarëve. Janë dëshmi e qartë për nivelin ku e ka ...

Read More
18 Nën
0

Buxheti i vitit 2024/ Deputetja Eralda Tase, prezanton një nga 8 amendamentet e hartuara nga PD

    Partia Demokratike e ka ngritur si shqetësim madhor buxhetin e korrupsionit që ka sjellë qeveria në Parlament. Për këtë arsye deputetët e PD kanë hartuar 8 amendamente të cilat janë depozituar zyrtarisht në Parlament.   AMENDAMENTI I DEPUTETES ...

Read More
08 Nën
0

Projekt-buxheti 2024, Eralda Tase Bano: Është njëlloj si ai i vitit të shkuar por me ulje drastike të shifrave të financimit në sektorin e arsimit

Deputetja e Partisë Demokratike, Eralda Tase Bano, ka reaguar për projektbuxhetin e vitit 2024. Tase shprehet se ky projekt-buxhet ka ardhur njëlloj i shkruar, si ai vitit të shkuar por me ulje drastike të shifrave të financimit në sektorin e ...

Read More
02 Nën
0

Buxheti i vitit 2024, Merita Bakiu: Arsimi ka pësuar përsëri ulje, qeveria ka para për të paguar për PPP-të korruptive

Deputetja e Partisë Demokratike, Merita Bakiu, ka reaguar në lidhje me projektbuxhetin e vitit 2024. Bakiu shprehet se buxheti reflekton në mënyrën më të plotë politikën domethënëse të një shteti, ndersa ky buxhet nuk është i tillë. Ajo më tej ...

Read More
09 Maj
0

Studentët dhe rinia në krah të betejës sonë për të larguar një qeveri të dalë nga blerja e votave me krimin

  Studentët dhe rinia në krah të betejës sonë për të larguar një qeveri të dalë nga blerja e votave me krimin dhe, me zgjedhje të lira, të votojë një qeveri që ka prioritet punësimin dhe arsmin cilësor.   Pa ...

Read More